در زندگی امروزه، به دلیل شاغل بودن پدر و مادرها، اکثریت کودکان زمان زیادی را در مهدکودک سپری میکنند. مهد کودک ها فضایی هستند که علاوه بر نوع فعالیتهایی که در آن انجام میشود دکوراسیون و طراحی آن هم، تاثیر بهسزایی بر روی احساس کودکان دارد. آشنایی با روانشناسی رنگ، تاثیر بسزایی در انتخاب رنگ مهد کودک یا انتخاب رنگ اتاق کودک دارد. برای طراحی دکوراسیون مهد کودک باید از ایده های کاربردی و اصولی استفاده شود. همه کودکان به بازی کردن علاقه زیادی دارند بنابراین باید در مهد کودک فضایی متفاوت و شیکی را به بازی کودکان اختصاص داد توجه داشته باشید بازی هایی که باعث جلب توجه در کودکان می شوند می توانند ذهن کودکان را برای یادگیری فعال تر کنند. باید اشاره کرد که پس از مهد کودک اتاق کودکان محیطیست که بیشترین زمان خود را در آن میگذرانند. اولویت های طراحی اتاق کودک را بشناسید تا محیطی مناسب برای رشد وی فراهم کنید. علاوه بر محیط بازی در مهد کودک باید فضایی را برای آموزش به کودکان طراحی کرد که این فضای باید به گونه ای طراحی شود که کودکان میل و اشتیاق بیشتری برای یادگیری پیدا کنند. اگر میخواهید دیگر نکات و اصول مهم در طراحی دکوراسیون مهد کودک را بشناسید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
فضای مناسب برای استراحت کودکان در طراحی دکوراسیون مهد کودک
در فضای آموزشی مختص به کودکان باید از صندلی ها و مبل های نرم و راحت استفاده کنید تا کودکان حس خوبی از نشستن روی آن ها داشته باشند؛ برای مثال بهتر است کاناپه هایی را فراهم کنید تا کودکان بتوانند بعد از یک روز سخت یا ورزش کردن، روی آن ها استراحت کنند و حتی چُرتی بزنند.
همچنین مهدکودک نیز باید فضای مناسبی برای غذا خوردن کودکان داشته باشد، تا کودک بتواند به راحتی غذایش را بخورد و از غذا خوردن لذت ببرد.
نیاز کودکان دارای محدودیت را فراموش نکنید
یکی از مواردی که باید در طراحی مهدکودک به آن توجه شود، نیازهای کودکان دارای محدودیت (ناتوان و کمتوان) است.
در طراحی مهدکودک فرشتهها امکانات و فضاهای مناسبی مانند: اتاق پزشک، شنوایی و بینایی سنجی، اتاق بازی درمانی و آب درمانی برای استفاده کودکان ناتوان در نظر گرفته شده است.
رنگها، مهمترین و اولین پارامتر در طراحی دکوراسیون مهد کودک
- رنگ های گرم، مانند قرمز، زرد و نارنجی، بر سطح انرژی کودکان تاثیر می گذارند و باعث می شوند که پر نشاط و با انرژی باشند؛ برای مثال:
- رنگ قرمز: هیجان و خلاقیت را در کودکان افزایش می دهد و باعث می شود اشتهای بیشتری برای خوردن غذا داشته باشند.
- رنگ زرد: خوش بینی و خلاقیت را در آن ها تقویت می کند و در نهایت، حس مثبتی را در آن ها ایجاد می سازد و تمرکزشان را افزایش می دهد.
- رنگ نارنجی: این رنگ، انرژی کودکان را افزایش می دهد و به علاوه، آن ها را به برقراری ارتباط با اطرافیان خود تشویق می کند.
- آبی آسمانی: آبی کمرنگ، رنگی سرد است و باعث ایجاد آرامش در کودکان می شود.
- رنگ سبز: سبز، نماد طبیعت است.
این رنگ، نه گرم است و نه سرد؛ این تمِ معتدل، سبب ایجاد آرامش و صلح می شود و استرس را از کودکان دور می کند.
ارتباط کودکان را با تکنولوژی حفظ کنید
جدیدترین تکنولوژی های مدرن را وارد محیط آموزشی کودکان کنید؛ مثلاً برای کودکان تبلت تهیه کنید و قسمتی از فضا را به استفاده از تبلت اختصاص دهید. از تبلت، هم می توانید جهت آموزش کودکان استفاده کنید و هم برای سرگرم کردنِ آن ها بهره ببرید.
البته یادتان باشد که برای استفاده از تبلت باید محدودیت زمانی ایجاد کنید تا به سلامت جسم و روح او آسیب نزنید!
نورپردازی پارامتری مهم در دکوراسیون مهد کودک
به جز رنگ، نورپردازی فضای مهدکودک یکی دیگر از موارد مهمی است که باید در طراحی مهدکودکها مورد توجه قرار بگیرد. نورطبیعی کاملترین و مطلوبترین نور است. در طراحی دکوراسیون داخلی مهدکودک برای روشن کردن فضای مهدکودک حتیالامکان از نورهای طبیعی که از پنجرهها و نورگیرها وارد فضای داخلی میشود، استفاده شود.
نور طبیعی تاثیر مثبتی بر کودکان دارد و باعث بهبود عملکرد و یادگیری آنها میشود. به جز نور طبیعی مطمئنا برای روشن کردن فضای مهدکودک به نور مصنوعی هم احتیاج هست در نتیجه باید به درستی از تلفیق نور طبیعی و مصنوعی برای روشن کردن فضای مهدکودک استفاده شود.
در طراحی دکوراسیون مهد کودک به حیاط اهمیت دهید
حیاط مهدکودک به اندازۀ داخل آن اهمیت دارد. این حیاط باید سرسبز و زیبا باشد و کودکان بتوانند به راحتی در آن بازی کنند. اگر در حیاط مهدکودک، استخری مناسب برای کودکان داشته باشید تا بتوانند در روزهای گرم در آن، آب بازی کنند، به شادی و هیجان آن ها خواهید افزود و فضایی برای لذت بردن بیشترشان فراهم می آورید.
از همه مهم تر اینکه حیاط مهدکودک باید فضایی برای کباب کردن داشته باشد تا کودکان بتوانند گاهی در آنجا به همراه مربی شان کباب درست کنند و میهمانی کوچکی در کنار یکدیگر ترتیب بدهند و این گونه، تعامل و همکاری را نیز بیاموزند.
انتخاب مبلمان در دکوراسیون مهدکودک
یکی از قسمتهای مهم در طراحی دکوراسیون مهدکودک انتخاب مبلمان متناسب با سن و شرایط کودکان است. مبلمان مهد کودک باید علاوه بر راحتی، خلاقانه طراحی شده باشد. چیدمان مبلمان در مهدکودک بر اساس سن کودکان و روش آموزش به آنها است.
به طور کلی مبلمانی که در مهدکودک استفاده میشود باید ویژگیهای زیر را داشته باشند:
- متناسب با سن و سایز کودکان
- بادوام
- ایمن برای استفاده کودکان (بدون لبههای تیز)
- پاکشونده راحت
- انعطافپذیر
- قابلیت جداسازی فضاهای مختلف با استفاده از صندلی و مبلمان
- دارای تکیهگاه و پشتی
- دارای رنگهای شاد و آرامش بخش
- ایجاد حس صمیمیت و آشنا
نکات مهم در انتخاب تجهیزات و چیدمان وسایل مهد کودک
- لوازمی که در مهدکودک قرار دارند باید در جایی تعبیه شوند که در رفت و آمد کودکان مشکلی ایجاد نشود و از سقوط، پرتاب و استفاده نابجای کودکان جلوگیری شود.
- قابلیت جابهجا شدن در برخی از وسایل و تجهیزات، به تغییر فضا کمک میکند، به طور مثال میزی که به راحتی بتوان جابهجا کرد کمک میکند در مواقع لزوم فضای بزرگتری در اتاق بازی ایجاد شود و برای بازیهای گروهی فضای بیشتری فراهم شود.
- بخاریها و وسایل حرارتی دارای حفاظ باشند.
- لبههای وسایل نباید تیز و یا دارای تراشههای چوب باشند.
- صندلیهایی که سطح گردان دارند باید دارای پنج پایه باشند.
- کفپوشهای مهدکودک باید از جنسی باشد که مانع لیز خوردن کودکان شود.
- کف ساختمان مهدکودک باید قابل شستشو و ضدعفونی کردن و بدون درز و شکاف باشد.
سخن پایانی
در این محتوا درباره طراحی دکوراسیون مهد کودک و برخی اصول آن خواندیم. یادتان باشد اگر دکوراسیون داخلی مهد کودک شیک و دوست داشتنی باشد کودکان برای رفتن به مهد کودک تمایل بیشتری دارند و علاوه بر این زیبایی مهد کودک همیشه مورد توجه والدین قرار می گیرد. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.