دکوراسیون آشپزخانه

معرفی ۷ نکته مهم در طراحی برای افزایش فضای آشپزخانه

چه در یک استودیو جمع و جور و چه در یک رستوران، طراحی دکوراسیون آشپزخانه به توجه ویژه ای نیاز دارد تا عمل تهیه غذا به تجربه ای دلپذیر با فضای کافی برای تمامی عملکردهای ضروری و بدون نیاز به حرکات اضافی تبدیل شود.طبق نظریه “مثلث طلایی” یا “مثلث کار آشپزخانه” اساساً، سه عنصر اصلی آشپزخانه باید در هر انتهای مثلث قرار گیرند: سینک، یخچال و اجاق گاز و طبق اصول آن، هر ضلع مثلث باید بین ۱.۲۰ تا ۲.۷۰ متر طول داشته باشد و محیط نباید کمتر از ۳.۹۶ متر یا بیشتر از ۸ متر باشد. البته همیشه نمی‌توان ابعاد و تناسبات ایده‌آل برای اجرای این نوع آشپزخانه را داشت، به‌ویژه وقتی ابعاد باریک و کوچک آپارتمان های امروزی را در نظر بگیریم. با این وجود، راه های مختلفی برای کارآمدتر کردن عملیات روزمره حتی در آشپزخانه های بسیار کوچک وجود دارد. در ادامه با در این مقاله با مجله طراحی دکوراسیون داخلی همراه باشید.

در طراحی آشپزخانه روی کابینت ها سرمایه گذاری کنید

انواع ظروف، مواد غذایی و اکسسوری ها فضای آشپزخانه و هر چیزیکه برای پخت و پز ضروری است فضای اشپزخانه را اشغال میکند . به عنوان مثال، وسایل قابل حمل فضاهای گرانبهایی را اشغال می کنند، که می تواند برای جابجایی غذا یا حتی برای قرار دادن ظروف یا برای سرو غذا استفاده شود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مهمترین نکات طراحی آشپزخانه را بخوانید. 

طراحی برای افزایش فضای آشپزخانه

بنابراین، بهتر است ظروف، تابه ها، بشقاب ها، تخته های برش و حتی وسایل برقی حتی الامکان در کابینت ها نگهداری شوند.

  • درب با فضای ذخیره سازی سفارشی
  • قفسه های دیواری باریک
  • بهره گیری از گوشه ها در طراحی آشپزخانه
  • کابینت های با ریل بیرونی برای دید و دسترسی بهتر
از دست ندهید
از ویژگی های کابینت مدرن چه می دانید؟

چیزی به نام کشوهای زیاد وجود ندارد!

کشوها روشی عالی برای سازماندهی لوازم کوچکتری هستند که ممکن است در کابینت گم شوند: کارد و چنگال، قاشق های چوبی، چاقوهای برش، پوست کن سبزیجات و بسیاری موارد دیگر. با این حال، کشوها نیز می توانند بی نظم شوند اگر بسیار پر باشند یا به خوبی سازماندهی نشده باشند. . البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله انواع سبک کابینت آشپزخانه را بخوانید.

طراحی برای افزایش فضای آشپزخانه

برای رفع این مشکل، تقسیم‌کننده‌هایی برای کشوها وجود دارد که کار با آن‌ها را بسیار منظم‌تر و آسان‌تر می‌کند.

  • پارتیشن برای کارد و چنگال
  • پارتیشن برای قابلمه، ماهیتابه و درب هایشان
  • پارتیشن برای مواد غذایی

هرچه فضای باز بیشتر، بهتر 

وقتی ابزاردر دسترس داشته باشید همه چیز آسان تر است. قرار دادن  اقلام مورد نیاز در فضای باز  در دسترس می تواند تجربه کاربری را بهبود بخشد.

با چیدمان پرکاربردترین عناصر در دسترس خود مانند ظروف، نمک، روغن زیتون، فلفل، پارچه ها و حتی ادویه جات  می توانید بدون نیاز به باز کردن دربهای کابینت،  یا دست زدن به کشوها با دست های کثیف، در زمان و  انرژی خود صرفه جویی کنید و نگران سوختن غذا نباشید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مدل آشپزخانه بدون اپن را بخوانید.

  • پانل همه کاره و انعطاف پذیر
  • قفسه بالای سطح کار آشپزخانه

در طراحی آشپزخانه آویزان کردن بهتر از تکیه دادن است

از آنجایی که فضاهای پرکاربرد نیاز به تمیز کردن مکرر دارند، توصیه می شود که حداقل وسایل ممکن را به دیوارها یا کف تکیه دهید. خوشبختانه، محصولاتی وجود دارند که آویزان کردن وسایلی را که معمولاً فضارا شلوغ می کنند، تسهیل می کنند.

آنها را می توان  با مبلمان ادغام کرد یا پشت دربها قرار داد.

از دست ندهید
بررسی نکات مهم در انتخاب کاشی آشپزخانه + معرفی۴ ایده برای استفاده از کاشی مشکی در آشپزخانه‌ی مدرن

  • جارو  و وسایل نظافت
  • سطل آشغال ها

اکسسوری های کاربردی زندگی را آسان تر  می کنند

برخی اقلام و اکسسوری های کاربردی امکان استفاده بهینه از فضا را فراهم می کنند و در عین حال پخت و پز را کمی آسان تر می کنند. فنجان اندازه گیری، چاقوها یا اشیایی که به شما امکان می دهند بدون نیاز به کثیف شدن کتاب یا تبلت دستور پخت را به راحتی بخوانید، می توانند راه حل های ساده ای به نظر برسند، اما تفاوت بزرگی در زندگی روزمره آشپزخانه ایجاد می کنند.

  • استند چاقو
  • قابلیت روی هم قرار دادن لوازم آشپزخانه
  • جای کتاب و تبلت

اکسسوری های متحرک یا ترولی ها

وقتی فضا کم است، ترولی ها بسیار کاربردی هستند و به کاربران این امکان را می دهند که فقط در صورت لزوم از آنها استفاده کنند و ممکن است در صورت عدم استفاده پنهان بمانند.

با استفاده از چرخ ها و آنها می توانند فضای کار را افزایش دهند یا تبدیل به میزهای اضافی یا قفسه هایی شوند که می توانند به داخل  کابینت ها یا زیر میز  داخل شوند.

  • سبد  یا میز متحرک
  • ترولی

کیت ها

اگر راحتی هنگام انتخاب دکوراسیون آشپزخانه مهم است، کیت های آماده گزینه های جالبی برای گنجاندن همه چیزهایی که نیاز دارید در یک مکان هستند که می توانند در انواع الگوهای ساخت، متریال ها و قیمت ها باشند.

  • جزایر کامل از فولاد ضد زنگ
  • چندین عملکرد یکپارچه در سطح کار

درک ویژگی های هر فضا بخش اساسی از ساخت و طراحی آشپزخانه موفق است. آشپزخانه فضایی است که هر عنصر در آن نقشی کلیدی دارد و هر متر مربع باید در آن به خوبی فکر شده باشد. اگرچه ممکن است این نکات ساده به نظر برسند، اما می توانند در حین تهیه یک وعده غذایی یا در برنامه های روزمره این فضای مهم تفاوت زیادی ایجاد کنند.

از دست ندهید
نکاتی برای چیدمان و طراحی آشپزخانه کوچک به بهترین شکل

اصول طراحی آشپزخانه، مواردی که نباید از آنها غافل شد!

طراحی آشپزخانه اصولی دارد که طراحان در هنگام جانمایی و طراحی باید به آنها توجه کنند. برخی از اصول طراحی آشپزخانه عبارتند از:

  • مساحت آشپزخانه باید در حداقل­ ترین اندازه خود؛ حدود 5/5 متر مربع باشد. در این صورت فقط وسایل ضروری در آشپزخانه جای می­ گیرند. برای اینکه از آشپزخانه به عنوان فضایی برای صرف غذا استفاده شود باید مساحت بیشتری داشته باشد.
  • استانداردها در ابعاد و اندازه بخش­ های مختلف آشپزخانه اهمیت زیادی دارد. این استانداردها با توجه به ارگونومی انسان و راحت بودن دسترسی افراد به وسایل مختلف در نظر گرفته می­ شوند. به طور مثال ارتفاع کابینت زمینی، طول و عرض کابینت­ های آشپزخانه، طول و عرض فضای قرارگیری یخچال و… جزو ابعاد استاندارد آشپزخانه هستند.
  • یکی دیگر از اصول طراحی آشپزخانه در نظر گرفتن مثلث کار است. منظور از مثلث کار در آشپزخانه، مثلثی فرضی است که از قرارگیری سه وسیله مهم آشپزخانه یعنی یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی ایجاد می­ شود. با در نظر گرفتن این مثلث؛ دسترسی به بخش ­های مختلف راحت­ تر می­ شود.
  • بهتر است فاصله بین سه وسیله مهم آشپزخانه حداقل 1 متر و 20 سانتیمتر و حداکثر فاصله بین آنها 2 متر و 75 سانتیمتر باشد.
  • بعد از جانمایی و در نظر گرفتن بخش­ های مهم آشپزخانه؛ باید به فکر ایجاد تاسیسات لازم برای آشپزخانه بود. پس قبل از هر گونه پرداختن به طراحی دکوراسیون باید فکر همه تجهیزات و تاسیسات لازم را کرد.
از دست ندهید
راهنمای خرید کابینت به صورت جامع

نکات مهم در طراحی آشپزخانه

رعایت برخی از نکته ­های مهم در طراحی آشپزخانه باعث افزایش کیفیت فضا و راحتی کار در آشپزخانه می­ شود، در نتیجه از معماران و طراحان فضا گرفته تا طراحان داخلی باید به آنها توجه کافی داشته باشند. برخی از نکات مهم در طراحی آشپزخانه عبارتند از:

  • طراحی آشپزخانه پنجره ­دار به وجود نور و تهویه کافی در فضا کمک می­ کند. افرادی که اهل آشپزی هستند و مدت زمان زیادی را در آشپزخانه می ­گذرانند به اهمیت این نکته­ به خوبی آگاهند.
  • سینک ظرفشویی بهترین گزینه برای قرارگیری در کنار پنجره آشپزخانه است. زیرا جریان هوا باعث خشک شدن سینک و رطوبت آن می­ شود.
  • قبل از اینکه کابینت ­های آشپزخانه اجرا شوند، باید به قرارگیری وسایل مختلف و فضای آنها توجه شود و کارهای تاسیساتی لازم قبل از نصب کابینت­ ها انجام شود.
  • علاوه بر نور طبیعی، لازم است به نورپردازی مصنوعی آشپزخانه توجه کنید. در حین انجام کارهای الکتریکی، به سیم­ کشی های لازم در آشپزخانه توجه کنید. در مطلب نورپردازی آشپزخانه مدرن به نکته­ های مهم آن اشاره کرده ­ایم.
  • اگر قرار است جزیره یا اپن آشپزخانه، فضایی برای نشستن و استفاده به عنوان میز ناهارخوری باشد باید به ابعاد و استانداردبودن ارتفاع توجه کرد. همچنین فضای زیر جزیره باید برای قرارگیری صندلی ­ها و راحتی نشستن افراد مناسب باشد.
  • متریالی که برای دیوار، سقف و کفپوش آشپزخانه انتخاب می­ شود باید به راحتی قابل شستشو و تمیز کردن باشد.
از دست ندهید
کابینت کلاسیک چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

سخن پایانی

شما در این مقاله با نکات مهم در طراحی آشپزخانه برای افزایش فضا آشنا شدید. همچنین از اصول طراحی آشپزخانه آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

استانداردها و اصول اولیه طراحی آشپزخانه چیست؟

استانداردها در ابعاد و اندازه بخش­ های مختلف آشپزخانه اهمیت زیادی دارد که با توجه به ارگونومی انسان و راحت بودن دسترسی افراد به وسایل مختلف در نظر گرفته می­ شوند. مثلا مساحت آشپزخانه باید در حداقل­ ترین اندازه خود؛ حدود 5/5 متر مربع باشد. در این صورت فقط وسایل ضروری در آشپزخانه جای می­ گیرند. یا مثلا ارتفاع کابینت‌های زمینی که حداکثر 90 سانتی‌متر است و اگر بیشتر از این باشد کار روی کانتر راحت نخواهد بود.

منظور از مثلث کار در طراحی آشپزخانه چیست؟

منظور از مثلث کار در طراحی آشپزخانه، مثلثی فرضی است که از قرارگیری سه وسیله مهم آشپزخانه یعنی یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی ایجاد می­ شود. با در نظر گرفتن این مثلث؛ دسترسی به بخش ­های مختلف راحت­ تر می­ شود. بهتر است فاصله بین سه وسیله مهم آشپزخانه حداقل 1 متر و 20 سانتیمتر و حداکثر فاصله بین آنها 2 متر و 75 سانتیمتر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا