هنگام برنامهریزی برای طراحی و چیدمان آشپزخانه، اغلب افراد فقط به کابینتها و وسایل برقی توجه میکنند و یکی از مهمترین بخشهایی که در این فرآیند نادیده گرفته میشود، انتخاب کاشی مناسب برای آشپزخانه است. در حالی که آشپزخانه پرکاربردترین بخش خانه به شمار میرود و طراحی آن به دقت زیادی نیاز دارد.
این روزها، کاشیها در شکلها و اندازههای مختلف و با کاربردهای متنوع تولید میشوند. به همین دلیل، وقتی در حال طراحی یا تغییر آشپزخانهی منزلتان هستید با گزینههای زیادی روبهرو میشوید که این موضوع میتواند انتخاب کاشی مناسب را برای شما سخت کند. برای هر بخش از آشپزخانه باید از کاشی خاصی استفاده کنید. بهعنوان مثال، کاشی براقی که روی دیوار قرار میگیرد برای نصب در کف آشپزخانه مناسب نیست. چون کمی لیز است و ممکن است هنگام راه رفتن باعث زمین خوردن شما شود.نکات زیادی وجود دارد که باید هنگام انتخاب کاشی به آنها توجه کنید. به همین دلیل، قصد داریم در این مقاله دربارهی نحوهی انتخاب و خرید کاشی مناسب برای آشپزخانه صحبت کنیم. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
- بررسی نکات مهم در انتخاب کاشی آشپزخانه
- معرفی ۴ ایده برای استفاده از کاشی مشکی در آشپزخانهی مدرن
- کاشیهای مشکی را در کدام قسمت آشپزخانه استفاده کنیم؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
بررسی نکات مهم در انتخاب کاشی آشپزخانه
۱. محل نصب کاشی را مشخص کنید
قبل از انتخاب کاشی باید تصمیم بگیرید که قرار است آن را در کدام بخش آشپزخانه نصب کنید. شما میتوانید قسمتهای مختلف آشپزخانه مانند پشت اجاق گاز، روی دیوار، کف زمین و… را کاشیکاری کنید. به همین دلیل، باید بتوانید برای قسمتهای مختلف آشپزخانه کاشی مناسب انتخاب کنید. اگر برای این کار به اندازهی کافی وقت بگذارید، در آینده با مشکلات کمتری روبهرو میشوید.
۲. دربارهی انواع کاشیهای موجود اطلاعات کسب کنید
کلمهی «کاشی» به مادهای اشاره دارد که میتواند به صورت ردیفی روی یک سطح قرار بگیرد. وقتی در مورد کاشی صحبت میشود، اکثر مردم بلافاصله در ذهن خود کاشیهای سرامیکی یا پرسلان را تصور میکنند. اما جنس کاشیهای آشپزخانه بسیار متنوع بوده و از سنگ، سرامیک و پرسلان تا وینیل، بامبو، شیشه و… گسترده است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله انواع سبک کابینت آشپزخانه را بخوانید.
کاشیهای وینیل و بامبو برای کف آشپزخانه مناسب هستند، در حالی که میتوان از کاشیهای معدنی، سرامیک و پرسلان برای کانتر و کف استفاده کرد. کاشی شیشهای برای کف مناسب نیست، اما میتوان آن را برای دیوارها و فضای بین کانتر و کابینتها در نظر گرفت.
۳. قبل از خرید کاشی، بودجه خود را مشخص کنید
قیمت کاشیهای آشپزخانه متفاوت است و به همین دلیل، تعیین بودجه یکی از اولین کارهایی است که باید انجام دهید. وقتی با توجه به بودجهی خود انتخابهایتان را محدود کنید، راحتتر میتوانید تصمیم بگیرید. بعضی از کاشیها، از جمله آنهایی که از جنس وینیل هستند، در مقایسه با سایر مدلها قیمت ارزانتری دارند، در حالی که برای خرید کاشیهای سرامیکی با طرح سفارشی باید هزینهی بیشتری بپردازید.
برای برآورد بودجه، ابتدا مشخص کنید که به چند متر مربع کاشی نیاز دارید و چقدر میتوانید برای هر کاشی هزینه کنید. فروشندگان فروشگاههای کاشی و لوازم خانگی میتوانند به شما کمک کنند تا مقدار کاشی مورد نیاز و هزینهی آن را تخمین بزنید.
۴. سبک زندگی خانوادهی خود را در نظر بگیرید
اغلب کاشیهای آشپزخانه محکم و بادوام هستند، اما شما باید نحوهی استفاده از آشپزخانهی خود را در نظر بگیرید و بر اساس آن کاشی مناسب را انتخاب کنید. کاشیهای آشپزخانه به مراقبت و نگهداری نیاز دارند و با توجه به موادی که برای ساخت آنها استفاده شده، طول عمر متفاوتی دارند. بنابراین برای خرید کاشی مناسب، ابتدا باید به این سؤال پاسخ دهید که چگونه از فضای آشپزخانهی خود استفاده میکنید.
بهعنوان مثال، کاشیهای وینیل نسبت به سنگ دوام کمتری دارند یا بهتر است برای کانتر آشپزخانه از کاشیهای سرامیکی استفاده کنید که بادوامتر هستند، تمیز کردن و نگهداری آنها راحتتر است و میتوانند حرارت ظروف داغ را تحمل کنند. اما متأسفانه سطح کاشی سرامیکی ممکن است ناهموار باشد و بهراحتی ترک بخورد یا لبپر شود. بنابراین باید مشخص کنید که آیا سبک زندگی خانوادهی شما با کاشیای که انتخاب کردهاید، مطابقت دارد یا خیر.
۵. کاشی کف آشپزخانه را متناسب با عادات خانوادهی خود انتخاب کنید
آشپزخانه فضایی است که رفت و آمد زیادی در آن انجام میشود. به همین دلیل هنگام انتخاب کاشی آشپزخانه، بهخصوص کاشی کف، باید علاوه بر زیبایی ظاهری به دوام آن هم اهمیت دهید. کاشی کف آشپزخانه باید در برابر رفت و آمد زیاد، حیوانات خانگی، ریختن مواد غذایی و مواد شوینده مقاوم باشد. اگر عاشق آشپزی کردن هستید و زمان زیادی از روز را در آشپزخانه سپری میکنید یا خانوادهی پرجمعیتی دارید، باید به میزان تردد در آشپزخانهی خود توجه کنید. بهتر است برای آشپزخانههای پررفت و آمد روی کاشیهای محکم و بادوام سرمایهگذاری کنید.
حتماً برای کف آشپزخانه از کاشیهایی استفاده کنید که بهطور اختصاصی برای این کار ساخته شدهاند. اگر از کاشی دیواری برای کف آشپزخانه استفاده کنید، ضریب اصطکاک (COF) آن بسیار پایین است؛ یعنی لغزنده است و به همین دلیل بهسختی میتوانید روی آن راه بروید. بهتر است برای کف آشپزخانه از کاشیهای مخصوص کف که کمی برجستهتر هستند، استفاده کنید تا برای راه رفتن روی آنها دچار مشکل نشوید.
برای اینکه فضای آشپزخانه زیباتر و شیکتر به نظر برسد، میتوانید کاشیهای معدنی را انتخاب کنید. کاشیهایی که از خاک رس و آهک ساخته میشوند، شبیهی سنگ طبیعی هستند. کاشی معدنی از کاشی سرامیکی سنتی گرانتر است، اما میتواند جلوهی زیبایی به آشپزخانهی شما ببخشد.
۶. هیچ محدودیتی برای انتخاب کاشی بین کانتر و کابینت وجود ندارد
چون کسی روی کاشیهای بین کابینتی یا کاشیهایی که بین کانتر و کابینت نصب میشوند راه نمیرود، دست شما باز است و میتوانید برای این قسمت از آشپزخانه از کاشیهای براق یا رنگشده استفاده کنید. با این حال، باید به این نکته توجه کنید که کاشی انتخابی شما باید بتواند در برابر پاشیده شدن روغن و مواد غذایی داغ مقاومت کند. علاوه براین، باید بهقدری بادوام و مستحکم باشد که بتوانید هر روز آن را تمیز کنید، بدون اینکه آسیب ببیند یا ظاهرش تغییر کند.
شما میتوانید برای داشتن یک آشپزخانهی زیبا از انواع کاشیهای پرسلان، سرامیک، شیشه یا سنگ برای فضای بین کانتر و کابینت استفاده کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله رنگ آشپزخانه مدرن را بخوانید.
۷. اندازهی مناسب را انتخاب کنید
معمولاً برای آشپزخانه از کاشیهای مستطیل شکل و بزرگ استفاده میشود. چون استفاده از کاشیهای بزرگتر به معنی اتصالات کمتر است. ذکر این نکته ضروری است که جابهجایی کاشیهای سنگین دشوار و خطرناک است و به همین دلیل باید توسط یک فرد ماهر نصب شوند.
هنگام کاشیکاری باید جهت قرارگیری کاشی را در نظر بگیرید. برای اینکه آشپزخانه ظاهر مدرن داشته باشید، میتوانید قانون را رعایت نکرده و کاشیها را بهصورت عمومی نصب کنید. اما اگر میخواهید محافظهکارانهتر عمل کنید، الگوی نصب استاندارد را انتخاب کنید.
معرفی ۴ ایده برای استفاده از کاشی مشکی در آشپزخانهی مدرن
استفاده از کاشی مشکی در آشپزخانه یکی از مدلهایی است که در دکوراسیون داخلی خانه دوباره مورد توجه بسیار قرار گرفته است. ممکن است به کار بردن کاشی مشکی در طراحی آشپزخانه ساده یا خستهکننده به نظر برسد اما اینگونه نیست و کاشیهای مشکی با شکلها، جنسها و رویههای متفاوت منحصربهفرد هستند.
کاشیهای مشکی را در کدام قسمت آشپزخانه استفاده کنیم؟
حال که اطلاعات زیادی را دربارهی رویههای مختلف و برخی شکلهای کاشی مشکی آشپزخانه متوجه شدیم، زمان یادگیری مکان و نحوهی استفاده از آنها فرا رسیده است.
۱. بک اسپلش (کاشی دیوار پشت سینک و پشت گاز آشپزخانه)
هنگامی که به کاشی آشپزخانه فکر میکنید اولین جایی که به ذهنتان میرسد به احتمال زیاد بک اسپلش است. فقط به دلیل اینکه بک اسپلش رایجترین جا برای استفاده از کاشی در آشپزخانه است نباید ان را به شیوهی مرسوم کاشیکاری کنید. کاشیهای مشکی را در ترکیب کاشی بک اسپلش به کار بگیرید.
طراحی هفت و هشتی یا شاه ماهی یکی از روشهای ایجاد ظاهر مدرن و جدید در بک اسپلش آشپزخانه است. برای دوغاب بین کاشیها در این طرح از رنگ روشن استفاده کنید. رنگ سفید ممکن است کمی قدیمی به نظر برسد اما خاکستری مایل به بژ روشن انتخاب خوبی است. این رنگ دوغاب با هر الگو و مدلی که انتخاب کنید ترکیب خوبی را به وجود میآورد.
یکی از روشهای جالب برای استفاده از کاشی مشکی در آشپزخانه به کارگیری کاشیهای مشکی با درخشندگی و انعکاس بسیار زیاد به روش عمودی است. اغلب کاشیها به روش کلاسیک افقی قرار میگیرند. چیدمان عمودی را به جای چیدمان افقی انتخاب کنید. الگوها و روشهای مختلف بسیاری مانند آجرکاری عمودی و چیدمان عمودی پشت سرهم وجود دارند که میتوانید بر اساس آنها حس فضا را تغییر دهید. در هر صورت چیدمان عمودی باعث میشوند فضا بزرگتر به نظر برسد و ظاهر جدیدی داشته باشد.
۲. کاشی مشکی برای میزهای پیشخوان آشپزخانه
یکی دیگر از روشهای استفاده از کاشی مشکی در آشپزخانه، موزاییک مرمرنما است زیرا از آنجایی که این موزاییکها به صورت دستی ساخته میشوند تمیز کردن و نگهداری از آنها بسیار راحت است. موزاییک مرمرنما در همهی شکلها و رنگها وجود دارد بنابراین میتوانید با استفاده از آن ظاهری تک رنگ یا دارای چند رنگ را به میز پیشخوان آشپزخانهی خود اضافه کنید. به هر حال در نهایت ظاهر منحصر به فردی برای خانه و آشپزخانهی خود خواهید داشت.
۳. استفاده از کاشیهای مشکی برای دیوار آشپزخانه
در صورتی که میخواهید کل دیوارهای آشپزخانه را کاشی کنید بهتر است کاشی سادهتری را انتخاب کنید که پس زمینهی زیباتری را برای قفسههای آشپزخانه ایجاد کند. نکتهی کلیدی این است که سعی کنید همهی موارد را هماهنگ با هم انتخاب کنید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله طراحی آشپزخانه بدون اپن را بخوانید.
یک روش قابل توجه دیگر برای استفاده از کاشیهای مشکی روی دیوار آشپزخانه این است که کابینتهای روبروی کاشیهای مشکی به صورت یکدست سفید باشند. آشپزخانهی سیاه و سفید جلوهی زیبایی دارد و میتوانید با افزودن عناصر سیاه و سفید دیگر و همچنین اجزایی با رنگ چوبی به کف زمین، توازن را در باقی فضای منزل هم ایجاد کنید.
۴. استفاده از کاشی مشکی برای کف آشپزخانه
همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم کاشیهای مشکی مات که دوغاب به کار رفته بین آنها مشابه خاکستری باشد به راحتی میتوانند آلودگی را پنهان کنند بنابراین برای فضایی پر رفت و آمدی مانند آشپزخانه بسیار کاربردی هستند. بسته به استایل آشپزخانه میتوانید اندازههای مختلفی را برای کاشی کف آشپزخانه انتخاب کنید. کاشیهای تزیینی مشکی مانند طرحهای هندسی هم برای استفاده در کف آشپزخانه مناسب هستند.
در صورتی که به دنبال ایجاد استایل مدرن و جدید هستید، کاشیهای مشکی براق بزرگ را با یک الگوی غیر معمول مانند الماس، زیگزاگ افقی و هفت و هشتی یا کاشیهای مات تخته سنگ مربع شکل با الگوی لوزی را استفاده کنید. اگر به استایل کلاسیک و سنتی علاقهمند هستید، کاشیهای مشکی کوچکتر که رویهی براق و درخشان دارند را به کار بگیرید.
فرقی نمیکند که به دنبال استفاده از کاشیهای تخته سنگ و چوب برای ایجاد سبک رستیک باشید، بخواهید یک ظاهر مدرن را با کاشیهای سابوی براق ایجاد کنید یا حتی دوست داشته باشید ترکیبی از این دو را ایجاد کنید، به هر حال استفاده از رنگ مشکی برای آشپزخانه انتخاب اشتباهی نیست و استایل زیبایی که هیچگاه از مد نمیافتد را به وجود میآورد.
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنمای انتخاب کاشی های آشپزخانه آشنا شدید. همچنین از 4 ایده برای استفاده از کاشی مشکی در آشپزخانهی مدرن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
فرم کاشی های دیواری میتواند به شکل کاشی طرح فلس ماهی، کاشی بزرگ، کاشی موزاییک شکل و کاشی مترو طراحی شود.
کاشی شش ضلعی، کاشی مستطیل شکل، کاشی مربع شکل، کاشی مثلثی و کاشی گرد.