شومینه از گذشته تا به امروز بهعنوان یک وسیله گرمایشی جذاب مورداستفاده گرفته است. این وسیله نه تنها فضای خانه را گرم میکند بلکه بهعنوان یک عنصر دکوراتیو زیبایی فضای اتاق را دوچندان مینماید. آیا شما هم وجود گرما و نور شومینه را در فضای خانه دوست دارید؟ در حال حاضر با توجه به اهمیت ویژه طراحی داخلی ساختمان طراحان و معماران ایدههای جدیدی برای تزئین دیوار شومینه ارائه میدهند. در این مقاله تا پایان با ما همراه باشید تا درباره انواع مختلف شومینه اطلاعات بیشتری بدست آورید.
برشمردن انواع شومینه بر حسب شکل ظاهر و روش نصب آن
پس از انتخاب نوع سوخت مناسب برای شومینه ، متناسب با نیاز ها و اولویت ها ، نوبت به انتخاب گزینه مناسب نصب شومینه با توجه به ظاهر آن می رسد. ظاهر شومینه ، به عنوان یک عنصر تاثیر گذار در دکوراسیون، در نوع شومینه انتخابی دارای اهمیت زیادی است و می تواند یکی از معیار های طبقه بندی انواع شومینه باشد. از طرفی باید به این نکته توجه کرد که تمامی گزینه های نصب با تمام انواع سوخت شومینه سازگار نیستند ، برای مثال شومینه چوب سوز برای نصب بر روی دیوار ، بزرگ است. بنابراین پس از انتخاب نوع سوخت ، هر دو عامل شکل و نحوه اجرا در انتخاب نوع مناسب از انواع شومینه دارای اهمیت هستند. انواع شومینه از نظر شکل ظاهر و نحوه اجرا عبارتند از:
- شومینه سنتی
- شومینه ایستاده
- شومینه دیواری
- شومینه تو کار
- شومینه رو میزی
- شومینه معلق
- شومینه دو طرفه
- شومینه محفظه شیشه ای
- کوره چوب سوز
- شومینه طاقچه دار
- شومینه دیوار تلویزیون
از انواع مقرون به صرفه شومینه، شومینه برقی
یکی دیگر از انواع شومینهها شومینه برقی است. توان اولیه گرمایشی شومینه برقی از طریق نیروی برق تامین میشود، شومینههای برقی قابلیت تنظیم دارند و اگر دمای محیط بالا رود بهراحتی میتوانید با خاموش کردن و کنترل میزان حرارت محیط، تعادل دمایی مناسبی در محیط فراهم نمایید. این مدل از انواع شومینهها مقرون به صرفهترین گزینه بین انواع شومینهها هستند، به علاوه اینکه نصب شومینه برقی نسبتا آسانتر است.
انواع شومینه برقی به دلیل ساختار خاص خود برعکس سایر انواع شومینه هیزمی و شومینه گازی، نگهداری آسانی دارند و نیاز به تعمیرات آنها حداقل است. نگرانیای هم از بابت دود و مشکلات گازهای سمی نخواهید داشت. همچنین اینکه شومینه برقی وسیله ایست ایده آل برای جلوگیری از اتلاف انرژی.
شومینههای برقی را میتوانید مطابق با دکوراسیون منزل خود در انواع دیواری، ستونی و زمینی تهیه کنید. بهراحتی این نوع شومینه را میتوانید به فضای خانه اضافه کنید و هیچگونه نیازی نیست که در مراحل ساخت خانه کار خاصی انجام دهید و یا اینکه بخواهید هزینه هنگفتی برای نصب شومینه برقی صرف کنید.
شومینه گازی
یکی دیگر از انواع شومینه که جز نمونههای جدیدتر است، شومینه گازی است. شومینه گازی ظاهری شبیه شومینه هیزمی یا شومینه چوبی دارد. با این تفاوت که به جای چوب و هیزم با گاز کار میکند و سوخت مصرفی آن گاز میباشد. شومینه گازی میتواند بهترین جایگزین برای شومینه چوبی باشد. زیرا که شومینه گازی دوده ایجاد نمیکند و گرما و حرارت بیشتری نسبت به شومینه چوبی تولید میکنند.
شعلهی شومینه گازی قابل کنترل و تنظیم است و از نظر اقتصادی به صرفهتر هستند و شومینه گازی در طراحی و ساخت متنوع تر نیز میباشد، این نوع شومینه در دو نوع شومینه، ال سی دی دار و شومینههای دودکش دار ساخته میشوند. علاوه بر این هزینه نصب شومینه گازی کمتر از شومینه چوبی است و میتواند جایگزین خوبی برای شومینه چوبی باشد.
شومینه هیزمی، دلپذیر اما غیر قابل کنترل!
شومینه هیزمی همان شومینههای سنتی است که با سوختن چوب، گرمای مورد نیاز محیط تامین میشود. اما امروزه شومینه هیزمی یا شومینه چوبی بیشتر در ویلاها استفاده میشود. زیرا که محیط و فضای باغ و ویلا بزرگ است و از نظر تهویه هوا، این نوع از شومینه مناسب این فضاها می باشد.
از آنجایی که سوخت مصرفی این نوع شومینه چوب میباشد و چوب هم جزء متریالهایی است که حس زیبایی طبیعت را برای شما تداعی میکند، باعث میشود که فضایی آرام بخش و دلپذیر در خانه برای شما فراهم شود. اما شومینه هیزمی یا شومینه چوبی اشکلات و معایبی نیز دارد.
بزرگترین مشکل شومینه هیزمی این است که هزینه تعمیر و نگهداری از یک شومینه هیزمی یا شومینه چوبی بسیار بالاست. همچنین گرما و حرارت ایجاد شده توسط شومینه هیزمی قابل کنترل نیست. به همین دلیل میزان هدر رفت انرژی در انواع آن بیشتر و تنظیم شعله شومینه هیزمی و شومینه چوبی تنها با کم و زیاد کردن هیزم امکان پذیر است. همچنین چون دود در فضا تولید میکند نیاز است که فضای اطراف شومینه به طور مداوم تمیز شود.
نیز باید در نظر بگیرید که در شومینه هیزمی، دود حاصل از سوخت چوب باید توسط دودکش به خارج از خانه برود. پس باید حتما قبل از نصب شومینه به دودکش و محل نصب آن و همچنین باز بودن مسیر دودکش توجه داشته باشید.
از انواع شومینه دوستدار محیط زیست، شومینه الکلی
شومینههای الکلی یکی دیگر از انواع شومینه هستند. شومینههای الکلی جزء مدرنترین و جدیدترین انواع شومینهها محسوب میشوند و طرفداران زیادی پیدا کرده است. زیرا به دودکش نیاز ندارند و مانند انواع شومینه هیزمی، چوب و سوختهای فسیلی، دیاکسیدکربن و دود تولید نمیکنند. بنابراین بهراحتی در هر فضایی قابل استفاده و نصب هستند. سوخت این نوع از انواع شومینه، الکل یا اتانول است. این شومینهها قطعا گرمایی مانند شومینه هیزمی یا شومینه گازی فراهم نمیکنند.
اما با محیط زیست سازگارترند و بهعنوان سوخت پاک شناخته میشوند، زیرا هیچگونه دوده و خاکستر تولید نمیکنند. مزیت دیگر آنها این است که بهصورت پرتابل هستند و امکان جابهجایی دارند.
سخن پایانی
در این محتوا درباره انواع مختلف شومینه خواندیم. باید گفت که امروزه رایج ترین طرح شومینه، شومینه ها مدرن هستند. در شومینه مدرن بطور کلی به جای استفاده از سنگ و آجر ، از متریال های مدرن مانند سنگ مرمر و شیشه استفاده می شود. شومینه های مدرن به دلیل تنوع و سادگی طرح و اجرای آن ها بسیار مورد توجه هستند. شومینه مدرن بیشتر از اینکه راهکاری برای تأمین گرمای محیط باشد ، باعث زیبایی دکوراسیون فضا می شود. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشترا بگذارید.