انسان پس از آنکه از فراهم کردن نیازهای اولیه یعنی خوراک، پوشاک و مسکن فارغ شد، رو به برآوردن مجموعهای دیگر از نیازها میآورد. نیاز به زیبایی یکی از آنهاست.
امروزه تنها داشتن یک ساختمان قوی و محکم – گرچه لازم اما – قانع کننده نیست؛ بلکه انسان امروزی به دنبال این است که چنین ساختمان کارآمدی را در زیباترین و شکیلترین شکل ممکن در اختیار داشته باشد. از همین رو مفهومی به نام طراحی نمای ساختمان ایجاد شده است.
گرچه این فرایند از دیرباز مورد توجه دستهای از مردم علیالخصوص اقشار غنی جامعه بوده است، اما اکنون در بالاترین درجهی اهمیت خود قرار گرفته است. مجموعهی «توسعه نمای مدرن آراد» ارائه دهندهی جدیدترین مدلهای نمای ساختمان میباشد. در ادامه با انواع قابلیتهای آن آشنا میشویم.
انواع متد نمای ساختمانها
از جمله متداولترین و زیباترین روشهای طراحی نمای ساختمان که در ایران رواج بیشتری یافتهاند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد. لازم به ذکر است که در هر ساختمان بنا بر نوع کاربرد آن و تشخیص معماران و مهندسین، از یکی از نماهای زیر استفاده میکنند.
- نمای آجری: این نما را میتوان قدیمیترین نمای ساختمان دانست. امروزه انواع گوناگونی مانند آجر نسوز، شاموتی، لعابدار، آجر نما زرد، لعاب دار و … در طراحی نمای ساختمان به کار میروند.
- نمای سیمانی: در زمرهی مقاومترین، ارزانترین و ایمنترین نماها قرار میگیرد. مثلا در صورت وقوع آتشسوزی مانع گسترش آن میشود. همچنین سرعت اجرای کار این نما بسیار بالا است و تمیزکاری آن نیز به آسانی صورت میگیرد.
- نمای سنگی: این نما که غالبا آنها را تحت عنوان نما رومی هم میشناسیم، یکی از گرانترین انواع نماها است. عموما در مکانهایی که میخواهند لوکس به نظر برسند، از این نما استفاده میکنند. در این نما از سنگهایی چون گرانین ، تراورتن و مرمر استفاده شده و کیفیت این محصولات از اهمیت بالایی برخوردار است تا در اثر گرما، سرما یا تابش نور آفتاب دچار ترک و پوستهاندازی نشوند.
- نمای چوبی: این نما یک ظاهر هنری و خاص به ساختمان بخشیده و باید درصد چوب، مطابق با آییننامههای تعریف شده باشد. از جمله محصولات به کار رفته در این زمینه می توان ترمو وودها را نام برد. لازم است که به صورت دورهای این نما را مورد بازدید و بررسی قرار داد.
- نمای کنیتکس: این نما نوعی رنگ است که از الیافهای مصنوعی و تیتان ساخته میشود. مشخصات نمای کنیتکس را میتوان قیمت پایین، سرعت اجرای بالا، وزن کم و خاصیت ضد آب آن دانست.
- نمای کامپوزیتی: در این نما طبق آییننامههای خاص، معمولا سطح ساختمانهای تجاری و اداری را با ورقههای آلومینیومی سبک و قابل شستشو میپوشانند.
- نمای کرتین وال: این نما سازهای است که از ترکیب شیشه و آلومینیوم ساخته میشود. نکتهی جالب در مورد کرتین وال این است که در جلوی ساختمان قرار میگیرد نه بر روی آن. بنابرای وزن اضافی به ساختمان تحمیل نمیکند. در این مطلب به صورت تخصصی به بررسی این نمای جدید و جذاب میپردازیم و بهترین مجری آن در سطح کشور را به شمار معرفی میکنیم.
نمای کرتین وال چیست؟
این روزها در حوزهی طراحی نمای ساختمان، به وفور به نام کرتین وال برمیخوریم. این نما علاوه بر آنکه نقش بهسزایی در زیبایی بصری ساختمان ایفا میکند، به عنوان یک عایق قابل اعتنا نیز به کار میرود. همان طور که اشاره کردیم این نما کاملا خود ایستا بوده و مانند یک پوسته در مقابل ساختمان قرار میگیرد. این بدین معنا است که وزن کلیهی شیشهها بر روی شاسیهای سازهی آلومینیومی قرار میگیرد. عدم تحمیل بار اضافی بر ساختمان، بارزترین برتری این نما نسبت به سایر نماها میباشد.
نام دیگر نمای کرتین وال یا همان Curtain Wall، لامل میباشد. واژهیCurtain به معنای پرده بوده و این اسم نشان از خودایستا بودن این نما دارد. کرتین وال در برابر باد مقاومت خوبی از خود نشان داده و همهی فشارهای وارده را به واسطهی لاملهای افقی و عمودی خود تحمل میکند. این نما در اصل بهسان یک پردهی زیبا، مقاوم و در عین حال سبک در جلوی ساختمان نقش آفرینی میکند. سایر مزایای استفاده از این نما عبارتند از:
- مقاومت در برابر زلزله
- سیستم عایق کامل
- کاهش ضریب تبادل هوا
- کاهش صداهای مزاحم
- ایمنی بالا
- مدرن و بهروز
- مقرون به صرفهتر از سایر نماها
انواع نمای کرتین وال
شایان ذکر است که نمای کرتین وال به صورت یک دیوارهی شیشهای بدون منفذ در مقابل ساختمان قرار نمیگیرد، بلکه میتوان انواع پنجرهی دوجداره و آلومینیومی را در تایلهای بازشوی آن تعبیه کرد. در این نما از طریق براکتها، لاملها را به استراکچر (سازه) ساختمان پیوند میدهند. استراکچر باید از قبل جوش داده شده باشد.
انواع نمای کرتین وال را میتوان در دو دستهی فریملس (framless) و فیسکپ (facecap) قرار داد. دستهی اول همان طور که واضح است بدون فریم بوده و خود به دو نوع full frame و Ufram تقسیم میشوند. دستهی دوم نیز درپوشدار میباشند. برای انواع ساختمان، هر یک از این نمونهها را بر اساس شرایط پروژه و بودجهی مالکان انتخاب میکنند. مجموعهی توسعه نمای مدرن آراد به آدرس اینترنتی www.aradfacade.com بهترین تولیدکنندهی انواع نماهای مدرن از جمله کرتین وال در کشور میباشد.