طراحی داخلی پذیراییطراحی داخلی ساختمان

آشنایی با دکوراسیون منزل سالمندان + چگونه محیط منزل را برای سالمند خود امن و راحت کنیم؟

با افزایش سن کاربران فضا مسلما تغییراتی در دکوراسیون داخلی ساختمان لازم است ایمن سازی دکوراسیون از جمله اقدامات اولیه برای افزایش کیفیت زندگی در سنین بالا می باشد برای اینکار بهتر است از شلوغی و نا به سامانیها و اقلام دکوری یا مبلمان اضافه بپرهیزید تا از آسیب های احتمالی ناشی از برخورد با اشیاء منزل جلوگیری شود در ادامه با ما با راهکارهای اصلی برای مبلمان و دکوراسیون منزل سالمندان همراه باشید….. از آن جا که سالمندان خانه خود را برای زندگی ترجیح میدهند برای سنین بالا بهتر است از مکان های با پله یا در طبقات اول استفاده کنید زیرا رفت و آمد برای آنها آسانتر بوده و همینطور در هنگام بروز مشکل خارج شدن آن ها از خانه آسانترمی باشد در صورت عدم امکان این مورد می توانید از صندلی های برقی که در پله ها نصب میشوند برای سالمندان استفاده کنید.


فهرست مطالب


اهمیت دکوراسیون منزل سالمندان

برای بسیاری از سالمندان، “خانه” نقطه امن و پر از آرامش محسوب می شود. برخی از سالمندان سال های طولانی را در یک خانه سپری کرده اند، یا حتی خانه را ساخته اند. خانه برای این افراد مملو از خاطرات مختلف – ازدواج، تولد فرزندان، جشن ها و… است. اما بعد از گذشت سال ها ممکن است فضای خانه به علت شرایط سنی، ناتوانی ها و بیماری های احتمالی مکانی پرخطر محسوب شود. ممکن است به عنوان فرزند نگران ساعت هایی باشید که عزیز سالمند شما در خانه تنهاست؛ نگران اینکه نکند زمین بخورد، با وسیله ای برخورد کند و در نتیجه آسیب ببیند. بنابران بسیار اهمیت دارد که با بالا رفتن سن، تغییراتی را در دکوراسیون منزل سالمندان انجام دهیم تا خانه همچنان محیط امنی برای آن ها بماند. در این مقاله سعی می کنیم در مورد دکوراسیون منزل سالمند و تغییراتی که می توان در جهت امنیت بیش تر ایجاد کرد توضیح دهیم.

از دست ندهید
اصول مهم در ساخت و طراحی گلخانه خانگی

اتاق نشیمن

برای اتاق نشیمن اولین نکته ای که حائز اهمیت است این است که تا حد امکان فضا را خلوت کنید و ازقراردادن وسایل دست و پاگیر و غیرضروری در این فضا اجتناب کنید.

دکوراسیون منزل سالمندان

اتاق نشیمن جزو قسمت هایی از منزل است که سالمند شما مدت زمان طولانی را در آنجا سپری می کند. مبلمان را طوری بچینید که فضای خالی برای رفت و آمد سالمند وجود داشته باشد و سالمند بدون برخورد با وسایل بتواند جابه جا شود. هم چنین از وسایلی استفاده کنید که لبه های تیز نداشته باشد.

حمام و سرویس بهداشتی

حمام جزو مناطق پرخطر برای سالمند محسوب می شود و احتمال افتادن در این مکان بسیار بالاست. سعی کنید در حمام حتما از میله های فلزی که در دیوار کنار سرویس دستشویی قرار داده می شود استفاده کنید. این میله ها به سالمند شما در هنگام بلند شدن و نشستن کمک می کند. در کنار این میله ها، می توانید نیمکت هایی را نیز در قسمت دوش نصب کنید تا سالمند شما بتواند به راحتی روی نیمکت بنشیند؛ چرا که ترکیب صابون لغزنده و سطح خیس زمین می تواند ترکیبی بسیار خطرناک باشد. به طور کلی حمام کردن به صورت نشسته برای سالمند شما امنیت بالاتری دارد، به خصوص در زمانی که سالمند تنهاست و مراقبی ندارد. کف خیس حمام بسیار برای سالمند پرریسک است. اگر این امکان را دارید از کاشی های ریگی و سنگریزه ای (که در تصویر پایین مشاهده می کنید) استفاده کنید. این نوع کاشی ها، لغزندگی را کاهش می دهند. اگر به هر دلیلی امکان تعویض کاشی و کفپوش برای شما وجود ندارد، می توانید از پادری های لغزش گیر که در بازار موجود هستند استفاده کنید.

نکته بعدی ایمن سازی دکوراسیون سرویس بهداشتی و حمام است فراموش نکنید این حوزه به دلیل لغزنده بودن و رطوبت می تواند آسیب های احتمالی زیاد و جبران ناپذیری ایجاد کند برای جلوگیری از لغزش و سر خوردن باید ارتفاع دوش مناسب و به صورت دستی قابل تنظیم باشد در حمام از پدهای ضد سر خوردگی مخصوصو سالمندان استفاده کنید و برای دور تا دور حمام از دستگیره هایی برای حفظ تعادل سالمند استفاده کنید نصب توالت فرنگی از اولویت های طراحی سرویس برای سالمند می باشد بهتر است در فضای داخلی پله یا شیب زیادی وجود نداشته باشد و دو طرف توالت فرنگی به دستگیره برای حفظ تعادل و کمک برای نشست و برخواست استفاده شود.

از دست ندهید
طراحی ویلا با چوب | ایده هایی برای طراحی یک ویلای مدرن

سنسورهای حرارتی در سرویس بهداشتی و حمام از سوختگی جلوگیری می کند و آب را در درجه مناسب و متعادل نگه میدارد برای فضای خروجی حمام نیز بایستی از متریال های ضد سرخودرگی و پدهای مخصوص و دارای فضایی نسبتا گرم استفاده شود.

از دیگر فضاهای مهم آشپزخانه است که فرد سالمند به دلیل ضعف بیشتر فیزیکی بایستی بتواند به راحتی و با فشار بسیار کم از درب ها و کابینت ها استفاده کند همینطور با استفاده از ویلچر نیز بتواند به نیازهای روزانه خود در صورت نبودن شخص دیگر برسد بنابراین استفاده از ارتفاع مناسب برای کانتر و کابینت ها ، دستگیره های مناسب و درب های آسان بازشو همینطور استفاده از متریال مناسب در کف برای جلوگیری از سر خوردن و در دسترس قرار دادن همه وسایل در سطح دید بسیار مهم است.

راه پله ها

اگر در منزل سالمندتان پله وجود دارد، برای بالا بردن امنیت از نرده های مناسب استفاده کنید. همینطور اگر تعداد پله ها زیاد است، قرار دادن یک فضای استراحت بین طبقات می تواند به سالمند شما کمک کند تا بین طبقات نشسته و نفسی تازه کند.

دکوراسیون منزل سالمندان

هم چنین به لحاظ بصری نیز بسیار زیبا است.

تنظیم نور

شاید تاریک کردن فضا و روشن نگه داشتن محیط تنها با یک شمع، در دوران جوانی کاری لذت بخش و رمانتیک باشد، اما در دوران سالمندی این کار حتما با خطراتی همراه است.ازوجود نور و روشنایی کافی در تمام قسمت های خانه سالمند خود اطمینان حاصل کنید. نور کافی می تواند به سالمند شما در یافتن مسیر درست کمک کرده و هم چنین احتمال صدمه دیدن (به علت ندیدن اشیا و…) را به حداقل می رساند. علاوه بر نور کافی در فضا، سالمند خود را معرض مداوم نور طبیعی روز قرار دهید. نور طبیعی روز، باعث بالا بردن خلق، کاهش احتمال افسردگی، تنظیم خواب و تنظیم ویتامین د در سالمند شما می گردد. به این منظور می توانید صندلی مورد علاقه سالمندتان را درست کنار پنجره قرار دهید.

در قسمت نشیمن قسمتی را برای سرگرمی و علایق سالمند در نظر بگیرید زیرا اور ا از افسردگی خارج کرده و سرزندگی را برایش به ارمغان می آورد. سالمندی دلیل برای ضعف افراد محسوب نمی شود و بسیاری از افراد در سالمندی نیزمی توانند سبک زندگی فعالی داشته باشند اما به دلیل ایجاد محدودیت هایی و برای جلوگیری از آسیب های احتمالی بهتر است در دکوراسیون و در عادت های افراد تغییراتی با افزایش سن برای افزایش کیفیت زندگی و سلامتی بیشتر صورت گیرد.

از دست ندهید
عایق کردن خانه ها با کمک پنل های ضد صدا و کسب آرامش بیشتر!

آشپزخانه

آشپزخانه هم یکی از مکان های مهم برای بسیاری از خانواده ها است. مثلا سالمند شما ممکن است دوست داشته باشد ساعت هایی را در آشپزخانه حضور داشته باشد؛ حتی اگر خود آشپزی نکند تمایل دارد که در روند آماده سازی غذا حاضر بوده و حتی مشارکت کند. سعی کنید در این فضا نیز نور کافی تعبیه کنید. قرار دادن چراغ های خطی مخفی زیر کابینت گزینه بسیار خوبی است؛ چرا که سالمند شما به راحتی می تواند وسایل را ببیند و آن ها را پیدا کند. در طراحی آشپزخانه سالمند، تا حد امکان وسایلی که به صورت مکرر مورد استفاده قرار می گیرد را در دسترس قرار دهید تا سالمند شما به راحتی بتواند ان ها را پیدا کند و مجبور به خم شدن مکرر و بالا رفتن (از پله) نشود. همینطور در طراحی کابینت می تواند برای برخی قسمت ها در نگذارید و یا از درهای شفاف استفاده کنید؛ در این حالت وسیله ها به راحتی دیده می شوند و نیازی نیست سالمند شما برای پیدا کردن یک وسیله همه کابینت ها را باز کند.

سخن پایانی

شما در این مقاله با دکوراسیون منزل سالمندان آشنا شدید. همچنین از نکات مهم در ایمنی دکوراسیون آنها آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

از دست ندهید
عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت درب چوبی اتاق خواب

سوالات متداول

بهترین رنگ‌ها برای مبلمان سالن نشیمن کدام هستند؟

رنگ‌های نقره‌ای، سفید و خاکستری به همراه رنگ‌های مکمل تند نظیر سبز، آبی، نارنجی و قهوه‌ای، متداول‌ترین رنگ‌ها برای مبلمان سالن نشیمن هستند. البته انتخاب رنگ‌ها به متراژ سالن نشیمن بستگی دارد. رنگ‌های روشن‌تر برای فضاهای کوچک تر، انتخاب بهتری خواهند بود.

بهترین رنگ برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه کدام است؟

اگر آشپزخانه شما کوچک است از رنگ‌‌های سفید، نقره‌ای، خاکستری، آبی یا سبز روشن استفاده کنید. برای آشپزخانه‌های بزرگتر هم، چیدمان به سبک لاکچری پیشنهاد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا