دکوراسیون آشپزخانه

اصول طراحی و ساخت یک پنتری زیبا و کاربردی

کلمه ی پنتری از واژه‌ی فرانسوی «Pan» گرفته شده که در فرانسه به «نان» گفته می‌شود. در گذشته مردم آمریکا و اروپا مواد غذایی همچون نان، کیک یا بیکن را در فضایی تاریک و سرد نگه می‌داشتند. در واقع آن‌ها از فضای آشپزخانه صرفا برای آشپزی استفاده کرده و مواد غذایی خود را در انبار آشپزخانه قرار می‌دادند. اما امروزه پنتری در خانه‌های مدرن به فضایی نزدیک آشپزخانه یا درون آن گفته می‌شود. آیا شما در فضای خانه خود یک پنتری دارید؟ فکر می کنید یک پنتری باید چه اصولی را باید در بر داشته باشد؟ پنتری در دکوراسیون آشپزخانه چقدر می‌تواند موثر باشد؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با این معماری جالب و کاربردی در آشپزخانه آشنا شوید.

کاربردها و مزایای پنتری روم

در حال حاضر این بخش کمتر شناخته شده از خانه،توسط بسیاری از افراد خوش ذوق، در دکوراسیون داخلی منازل جانمایی میگردد. پنتری روم به عنوان یک فضای کوچک که معمولاً در داخل آشپزخانه یا در نزدیکترین قسمت به آشپزخانه قرار دارد، می تواند یک ایده فوق العاده جهت نگهداری و انبار مواد غذایی فاسد شدنی باشد.

کاربر پنتری روم

از جمله مزایایی که وجود پنتری روم در خانه ی شما خواهد داشت:

  • ایجاد نظم و ترتیب بیشتر در آشپزخانه
  • امکان نگه داری مقدار بیشتر مواد غذایی، در مدت طولانی تر
  • پیشگیری از ترکیب بو و طعم خوراکی ها و تازگی بیشتر آنها
  • در دسترس بودن اقلام مورد نیاز و جلوگیری از سردرگمی
  • و از همه مهم تر زیبایی خیره کننده و ایجاد تمایز در نقشه خانه شما
از دست ندهید
طراحی آشپزخانه بدون اپن | بهترین چیدمان استاندارد آشپزخانه بدون اپن

نکات مهم در ساخت و طراحی پنتری

برای ساخت یک پنتری کاربردی و استاندارد باید مواردی را در نظر گرفت که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

رنگ اتاق و قفسه ها در پنتری روم

طبیعی است که سبک طراحی این بخش باید با خانه و خصوصاً َآشپزخانه منزل شما هماهنگ باشد. با این وجود میتوانید با هماهنگ کردن سبک این فضا ها و در کنار ان استفاده از کنتراست رنگی، زیبایی آن را دوچندان کنید.

ابعاد خانه و آشپزخانه را در نظر داشته باشید

انتخاب اینکه پنتری یک اتاق مجزا یا بخشی از قفسه بندی آشپزخانه باشد پیش از هر چیز تابع ابعاد منزل شماست. بنابراین اگر فضای کافی برای ساخت یک اتاق  جداگانه ندارید کافیست با کارشناسان ما در تماس باشید. ما برایتان ترتیب یک پانتری جمع و جور و شیک را خواهیم داد.

مخفی یا در دید بودن مسئله این است!

پانتری منزل شما میتواند کاملاً باز، با درب شیشه ای و یا با درب های پوشیده اجرا شود.

پنتری روم باز

این موضوع به سلیقه شما و هارمونی اشپزخانه بازمیگردد.

دسترسی آسان و مناسب را مد نظر قرار دهید

پنتری آشپزخانه باید به صورتی طراحی شود که شما به راحتی و در کوتاه‌ترین زمان به مواد غذایی و لوازم آشپزی مورد نیازتان دسترسی پیدا کنید. بنابراین قبل از طراحی، تمامی نکات قابل توجه و فضای مناسب برای این کار را مورد بررسی قرار دهید.

از دست ندهید
از ویژگی های کابینت مدرن چه می دانید؟

نور کافی در پنتری روم

گنجه آشپزخانه یا انبار خوراکی‌های شما باید نور کافی برای پیدا کردن مواد غذایی مورد نظرتان را داشته باشد. اگر پنتری شما به صورت اتاقی جداگانه ساخته شده حتما از لوستر یا چراغ‌های مناسب جهت برقراری نور کافی استفاده کنید. همچنین وجود پریز برق در این فضا برای استفاده از لوازم برقی آشپزخانه ضروری خواهد بود.

از نورپردازی کابینت پنتری خود غافل نشوید. در این موارد به نور آشپزخانه اکتفا نکنید و از لامپ‌های کوچک جهت نورپردازی استفاده کنید.

وجود پریز برق

چه بهتر که امکان استفاده از لوازم برقی نیز برای شما فراهم شود. بدین صورت شما خواهید توانست از لوازمی چون غذا ساز، همزن و … استفاده کنید و در صورتی که مایل باشید آنها را از دکوراسیون آشپزخانه خود دور کرده و آن را خلوت کنید. این همان چیزیست که در یک دکوراسیون مدرن به شدت به آن نیاز خواهید یافت!

کابینت پنتری چیست؟

کابینت پنتری فضای کوچکی است که درون آشپزخانه یا در نزدیکی آن ساخته می‌شود. در گذشته مردم بخشی از آشپزخانه را توسط شلف‌های چوبی قفسه‌بندی می‌کردند و نان را در آن‌جا نگه می‌داشتند. به این فضا کابینت پنتری گفته می‌شود با این تفاوت که امروزه برای نگهداری حبوبات، ادویه، شکر، خواروبار، ترشی و هر ماده غذایی که بیرون از یخچال فاسد نمی‌شود، کاربرد دارد. 

کابینت پنتری

کابینت پنتری را می‌توان به راحتی در هر کنجی از آشپزخانه ساخت. معمولا گوشه و کناره باریک یخچال، گاز  یا زیرپله‌ها که خالی هستند فضای مناسبی برای ساخت کابینت پنتری به صورت کشویی خواهند بود.

از دست ندهید
ایده طراحی آشپزخانه در تراس + بررسی مزایای تبدیل تراس به آشپزخانه

پنتری روم یا کابینت پنتری؟ تفاوت در چیست؟

مهم‌ترین تفاوت این دو فضا در محل قرارگیری آن‌هاست. پنتری روم به اتاقی بیرون از آشپزخانه اما در نزدیک‌ترین محل به آن گفته می‌شود که فضای بزرگ‌تری دارد. این اتاق خوراکی‌ها به صورت قفسه‌بندی طراحی و ساخته خواهد شد. اما کابینت پنتری فضای درون آشپزخانه و بخشی از کابینت‌های آن است. درواقع آن را باید نوعی گنجه آشپزخانه دانست که کنار یخچال و یا گاز ساخته می‌شود.

ساخت پنتری در آشپزخانه ها با مساحت متفاوت

طراحی پنتری کاملا به فضای آشپزخانه و متراژ آن بستگی دارد. اگر متراژ خانه شما بزرگ است می‌توانید با طراحی یک پنتری روم در نزدیکی آشپزخانه فضای بیشتری در اختیار داشته باشید. البته این اتاقک می‌تواند درون آشپزخانه هم طراحی شود. لازمه این امر داشتن فضای بزرگ درون آشپزخانه است. در این صورت شما با گذاشتن یک در برای این اتاقک در راستای کابینت‌ها یک اتاق مخفی بزرگ‌تر دارید و می‌توانید وسایل آشپزخانه همچون قهوه‌ساز، میکسر و هر وسیله برقی دیگر را درون آن نگهداری کنید.

پنتری روم

اما در صورت کوچک بودن فضای آشپزخانه بهترین کار استفاده از فضای خالی و پرت کنار یخچال، گاز و زیر سینک است. در واقع هر فضایی که فکر می‌کنید قابلیت تبدیل شدن به یک گنجه آشپزخانه را دارد می‌تواند به کابینت پنتری تبدیل شود. این فضاها به صورت کابینت‌های کشویی با ریل ساخته می‌شوند و یا اینکه از قفسه‌های محکمی برای گذاشتن وسایل آشپزخانه و مواد غذایی سنگین بر روی آن تعبیه خواهد شد. در طراحی پنتری آشپزخانه مهم‌ترین نکته توجه به شکل و سایز کابینت‌ها و قفسه‌ها است. این امر باعث می‌شود تا بتوانید مواد غذایی و لوازم آشپزخانه خود را در هر اندازه‌ای که هستند بر روی آن‌ها بگذارید. جنس این قفسه‌ها معمولا فلزی یا چوبی است. اما دیواره برخی از پنتری‌ها در آشپزخانه به صورت شیشه‌ای طراحی شده و با نورپردازی‌های زیبا باعث جذابیت فضای شما می‌شوند.

از دست ندهید
انتخاب بهترین پرده برای آشپزخانه - راهنما خریدی کامل

سخن پایانی

در این مقاله درباره ِ اتاقکی کاربردی و مهم در خانه های مدرن به نام پنتری روم خواندیم که ریشه در سبک معماری قدیم دارد. دانستیم که با وجود آن ادویه هایی که بوی خاص خود را دارند در فضایی قرار می گیرند که کمترین آسیب را به دیگر مواد غذایی می زنند. با خوشحالی می توان گفت که مخلوط شدن مواد غذایی و ریخت و پاش بسته های نیمه مصرف ماکارونی و حبوبات را دیگر نخواهید داشت. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا