دکوراسیون مطبطراحی داخلی ساختمان های تجاری

طراحی داخلی مطب روانشناسی | بهترین نکات دکوراسیون مطب روانشناسی

یکی از مهمترین ابعاد در طراحی داخلی ساختمان های تجاری، دکوراسیون مطب است. اولین قدم برای شروع طراحی داخلی مطب های پزشکان این است که زمینه ی فعالیت و تخصص آنها را بررسی کنیم. بیمارانی که به مطب های روانشناسی مراجعه می کنند نسبت به بیماران بستری و بیمارانی که برای ویزیت های مربوط به امراض جسمی مراجعه می کنند نیاز بیشتری به حضور در محیطی جذاب و صمیمی دارند ، طراحی داخلی مطب روانشناسی می بایست با بهره‌گیری از  روش هایی علمی و مطابق با اصول رنگ شناسی انجام گیرد. در این مقاله قصد درایم درباره طراحی داخلی مطب روانشناسی بیشتر بخوانیم. تا پایان همراه ما باشید.

اهمیت دکوراسیون مطب روانشناسی

اگر دکوراسیون مطب روانشناسی درست چیده شده باشد، باعث می شود مراجع احساس امنیت بیشتری کند و حس غربت و ناآشنایی نداشته باشد. این مسئله باعث افزایش صمیمت بین مددجو و روان درمانگر می شود. درنتیجه اطلاعات بیشتری از خود در اختیار روانشناس قرار می دهد و باعث تسریع روند درمان خواهد شد.


اما دکور مطب روانشناسی نامناسب، اثرات بدی روی بیمار به جای می گذارد. چیدمان ضعیف سبب می شود، مددجو با محیط احساس بیگانگی کند. در نتیجه رابطه خوبی با روان درمانگر خود برقرار نمی کند و در روند درمان همکاری نخواهد کرد. این مسئله درمان بیمار را به تعویق می اندازد.  

صندلی ها در دکوراسیون مطب روانشناسی

در ارتباط با صندلی هایی که در دکوراسیون مطب روانشناسی خود به کار می برید نیز نکات حائز اهمیتی وجود دارد. قبل از هرچیزی مطمئن شوید که صندلی روانشناس و مراجعه کننده مناسب و راحت است. زیرا راحتی این صندلی ها موجب می شود، روانشناس و بیمار احساس صمیمیت بیشتری نسبت به هم داشته باشند. همچنین، لازم است از صندلی هایی در مطب استفاده کنید که تکیه گاه مناسبی دارند و قابل تنظیم هستند.

از دست ندهید
مصالح پیش ساخته؛ کاربرد، مزایا و معایب

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنید، وزن این صندلی ها است. هرچه وزن آن ها بیشتر باشد بهتر است؛ تا اگر فرد پرخاشگری به مطب شما مراجعه کرد، نتواند آن ها را پرتاب کند. از طرف دیگر جایگاه ویژه ای برای صندلی در نظر بگیرید. خوب است محلی که انتخاب می کنید، به گونه ای باشد که به راحتی بتوانید مراجعه کننده را ببینید و او هم در آن مکان احساس امنیت داشته باشد.

اهمیت نور طبیعی در مطب روانشناسی

میزان نور در یک فضا تاثیر مستقیم بر روی رفتار بیماران می گذارد. استفاده از نور مستقیم مناسب ترین نور پردازی برای طراحی داخلی مطب روانشناسی میباشد پیشنهاد می شود که در اتاق انتظار از نور طبیعی بهره گرفته شود اما اگر امکان این کار وجود نداشت حتما سعی کنید که در اتاق روانپزشک از نور طبیعی استفاده کنید. اگر نور طبیعی به صورت درست به فضا هدایت شود تاثیر خوب و آرام بخشی بر روی مراجعه‌ کنندگان می گذارد.

وجود اِلمان‌ها و عناصر طبیعی دکوراسیون مطب روانشناسی

تحقیقات نشان می دهد حضور عناصر طبیعی در دکوراسیون مطب روانشناسی، با سلامت روان در ارتباط است. به همین علت در مطب خود چند گیاه مختلف نگهداری کنید. همچنین می توانید از تابلوها و تصاویر مناظر طبیعی در اتاق انتظار و محل مشاوره بهره ببرید.

از دست ندهید
پارتیشن چوبی | از پارتیشن چوبی متحرک تا پارتیشن چوبی مدرن

اگر این امکان وجود دارد، مکانی را به عنوان مطب خود انتخاب کنید که به حیاط راه داشته باشد. در این صورت، می توانید برای گفتگو و مشاوره دادن به مراجعان خود در فضای باز قدم بزنید. این کار باعث می شود، شما و مراجعه کننده احساس بهتری داشته باشید.

دکوراسیون اتاق انتظار در مطب روانشناسی

این اتاق فضایی است ممکن است بیمار زمان طولانی را در آنجا سپری کند. بنابراین باید شرایط آسایش و سرگرمی فراهم شود و اگر به درستی طراحی نشود ممکن است در بیمار باعث ایجاد استرس شود.

پیشنهاد می شود که انواع مجلات یا تلویزیون و یا سیستم پخش موسیقی ، گل و گیاهان و آثار هنری در این اتاق استفاده کنید و فضا را از یکنواختی درآوردید.

رنگ اتاق انتظار در مطب روانشناسی

پیشنهاد می شود که رنگ دکوراسیون داخلی سالن انتظار را با رنگ اتاق درمان با هماهنگی کامل انتخاب کنید. با این روش اندازه چشمگیری استرس را از بیمار دور می کنید. مراجعه کنندگان روانشناسی اغلب دارای مشکلات روحی می باشد بنابر این بهتر است بیمار را از مواجهه با مکان های ناشناخته و مختلف دور کنید. برای این کار بهترین راهکار انتخاب رنگ هماهنگ در اتاق انتظار و اتاق پزشک می باشد تا بیمار بیشتر احساس راحتی کرده و به فضا عادت کند.

رنگ هایی که در مطب روانشناسی نباید استفاده شوند

لازم به ذکر است که برای مشاوره و راهنمایی بهتر، می توانید به سایت طرح چید که بهترین گروه طراحی در این زمینه می باشند، مراجعه کنید. در این بخش، رنگ هایی که نباید استفاده کنید را نام می بریم.

از دست ندهید
نکاتی برای بهبود فضا و طراحی داخلی مطب

مشکی

این رنگ علاوه بر این که حال بیماران را بهتر نمی کند، بلکه باعث افسردگی بیش از حد بیماران می شود. اگر چه این رنگ پختگی را به مکان مورد نظرتان می دهد، ولی سعی کنید که تا حد امکان نه از این رنگ و نه از ترکیبات این رنگ استفاده کنید و این مسئله را جدی بگیرید.

قرمز

این رنگ، رنگ بسیار شادی است و استفاده بیش از اندازه آن، موجب می شود که در فرد بیمار، حس ناخشنودی و کلافگی  و خستگی شکل گیرد و حال او بدتر شود. پس سعی کنید که این رنگ را در دید بیمار کاهش دهید.

زرد

ین رنگ سلیقه ای است و در هر فردی اثرگذاری متفاوتی دارد و می تواند در  یک فرد  حس نشاط و شادی فرا بگیرد و در یک فرد دیگر حس خستگی و افسردگی و ناراحتی را تداعی کند. ولی اگر می خواهید که از رنگ زرد استفاده نمایید، سعی کنید که از این رنگ خیلی کم مورد استفاده قرار دهید. چون اگر همه جا زرد باشد، حتی در فردی که باعث نشاط و شادی می شد نیز حس کلافگی پیدا می کند و این موضوع ناخوشایند است.

بنفش پر رنگ

رنگ های بنفش هم بسیار آرامش بخش هستند ولی بنفش های پر رنگ و تند که ترکیبی از بنفش و رنگ های تیره مانند مشکی هستند، حس افسردگی را تداعی می کند و بیشتر، حال و روح و روان بیمار دچار خدشه می شود. پس سعی کنید اگر می خواهید از این رنگ استفاده نمایید، حتما از رنگ لایت و کم رنگش استفاده کنید.

از دست ندهید
خلاقانه ترین مدل ها برای دکور کافه و کافی شاپ

نارنجی

این رنگ هم ترکیبی از رنگ قرمز و زرد است که توصیه نمی گردد و موجب بدتر شدن حال روحی و روانی بیمار می شود. اما به این موضوع توجه داشته باشید و همچنین در بالا هم اشاره کردیم، رنگ هایی که بازگو می کنیم، صرفا نباید همان رنگ باشد و از این رنگ ها منع شوید. این نکات صرفا جهت گرفتن ایده است و رنگ هایی که در این قسمت بیان کردیم، ممنوع نیست ولی توسط متخصصان، توصیه و پیشنهاد نمی شود.

اگر می خواهید که از رنگ نارنجی استفاده نمایید، سعی کنید که در وسایل دکوری یا مبلمان مطب استفاده نمایید که زیاد در دید بیمارتان نیست.

استفاده از حواس پرتی های مثبت

در بسیاری از مطب ها آکواریوم  و تنگ های ماهی را می توان به عنوان کلیشه ای تکراری مشاهده کرد اما باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که این مخازن و آکواریوم ها دارای مزایای انکار نشدنی هستند.

این مخازن حواس پرتی مثبت هستند، پدیده ای که در بسیاری از تحقیقات روانشناسی به آن اشاره شده است. وقتی که چشم به سمت موضوعی که ایجاد حواس پرتی می کند جذب شود و مغز درگیر آن موضوع شود باعث ایجاد استراحت مغز و تمرکزی کوتاه در افراد می شود که این موضوع باعث ایجاد آرامش و دور کردن افکار منفی افراد است.

از دست ندهید
اصول چیدمان مبل در محیط اداری

مهمترین نکات در دکوراسیون مطب روانشناسی

  • از وسایل صوتی- تصویری مانند رادیو و تلویزیون می توان برای سرگرم کردن مراجعین بهره گرفت که این خود در ایجاد سکوت اثربخش است.
  • شایسته است که افتخارات، دوره های طی شده، گواهی نامه های و دیپلم های افتخار شخص دکتر روانشناس در منظر نگاه مراجعین و بیماران گذاشته شود که این خود باعث می شود که اطمینان و اعتماد بیشتری فراهم گردد.
  • دقت نظر به رنگ اتاق ها و هم چنان سالن انتظار مطب از اصلی ترین نکات در طراحی داخلی مطب روانشناسی می باشد و برای این منظور سعی نمایید از رنگ های ملایم مانند: سبز، آبی و سفید استفاده نمایید.
  • از جمله نکات دیگر در رابطه با طراحی داخلی مطب روانشناسی نورپردازی می باشد که در طراحی دکوراسیون مطب روانشناس بایستی به آن دقت نمود و از نورهای نقطه ای و ملایم بهره برد. فضای پر نور در مطب آرامش بخش نیست و غالبا با استرس همراه است.

سخن پایانی

در این محتوا درباره طراحی داخلی مطب روانشناسی خواندیم. یادتان باشد آثار هنری که به طور ناخواسته غم، خشونت یا مرگ را به تصویر می کشد، ممکن است باعث تقویت احساس آسیب پذیری در بیمار شوند. همچنین، امکان دارد که فردی با مشکلات روانی، هنگام مشاهده این تصاویر، رفتارهای خشونت آمیز از خود نشان دهد. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا