انواع سبک های دکوراسیون داخلیطراحی داخلی ساختمان

دکوراسیون به سبک مینیمال “محیطی ساده و پر آرامش”

درباره انواع سبک دکوراسیون داخلی چه می‌دانید؟ امروزه دکوراسیون به سبک مینیمال بسیار محبوب می باشد. دلیل این امر این است که فرد در چنین دکوراسیونی می تواند از فضای پرتنش روزمره خود فاصله گرفته و آرامش را احساس کند. اگر شما هم دوست دارید این سبک را در طراحی داخلی ساختمان خود استفاده کنید، حتما مطالعه ی ادامه ی مطلب را از دست ندهید.

سبک مینیمال و دکوراسیون

برای اولین بار در دنیا استفاده از سبک مینیمال در دکوراسیون داخلی ، در دهه 1920 میلادی در معماری خانه ها و منازل آغاز گردید. پس از آن، در مدت زمانی کوتاهی به دکوراسیون داخلی منازل نیز راه یافت.

اصطلاح مینیمالیسم در ۱۹۶۵ میلادی توسط ریچارد وولهایم مطرح شد و کم کم این اصطلاح همه گیر شد.  ساده‌ گرایی و ساده‌پسندی اساس این سبک است . مینیمالیسم جنبشی در اشکال مختلف هنری ، به ویژه در هنرهای تجسمی و موسیقی است ، به طور کلی اساس و پایه این سبک بر از بین بردن تمام اشکال ، رنگها ، فرمها و … غیر ضروری است . مینیمالیسم یکی از سبک های طراحی داخلی است که بر ساده بودن عناصر و اشکال دلالت می کند .

سبک مینیمال و دکوراسیون

بایستی بدانید این سبک بر نحوه چیدمان و نیز استایل وسایل و نیز تجهیزات تمرکز می کند ، در این سبک دکوراسیون داخلی شما بایستی از شلوغ شدن محیط پرهیز کنید و از نظم خاصی پیروی کنید .

از دست ندهید
معرفی رایج ترین اشتباهات دکوراسیون نشیمن

ویژگی ها و نکات سبک مینیمال در دکوراسیون

ویژگی های دکوراسیون مینیمال به شرح زیر است.

سادگی

طراحی داخلی به سبک مینیمال دارای ویژگی های سادگی و کارآمدی و بدون تزئینات با فضای باز است. طراح در این سبک از فضا نهایت استفاده را میکند و هیچ فضایی را هدر نمیدهد.وسایل استفاده شده در طراحی سبک مینیمال همه کاربردی است و همه چیز بر اساس نیاز در خانه استفاده میشود. دیوارها ساده و کمدها به صورت مخفی طراحی میشوند. سادگی و کارامد بودن وسایل باید در تمام فضای خانه در سبک دکوراسیون مینیمال دیده شود.

کمد های مخفی در تخت

در خانه به سبک مینیمال باید هرچیزی که ضروری نیست و بلا استفاده است حذف شود. خرده ریزها و تزئینات کنار گذاشته شود وسایل سلطنتی و تجملات و… در سبک مینیمال جایی ندارد. باید خانه کاملا خلوت باشد و فقط وسایلی که کارآمد هستند و طراحی ساده دارند دیده شوند. این کار باعث میشود به دلیل باز شدن فضا، آرامش به وجود آید.این از مهمترین کارها برای داشتن خانه ای با سبک مینیمال است.

ویژگی های سبک مینیمال در دکوراسیون – پوشش و رنگ

یکی دیگر از ویژگی های سبک دکوراسیون مینیمال، طراحی ساده و بدون طرح دیوارها و یا حداقل طراحی کم است. وجود دیوارهای ساده موجب ایجاد حس آرامش در خانه می‌شود. در انتخاب رنگ دیوارها، رنگ‌های روشن به ویژه سفید در سبک مینیمال بیشتر مورد توجه قرار دارند. استفاده از رنگ‌های روشن باعث می‌شود فضا فراختر و بازتر به نظر برسد. همچنین حس پاکیزگی را به بیننده القا می‌کند. این به این معنی نیست که به جز رنگ سفید، رنگ‌های دیگر در سبک مینیمال جایی ندارند. نه! با وجود اینکه سفید پر استفاده‌ترین رنگ در سبک دکوراسیون مینیمالیستی است، می‌توانید از رنگ‌های دیگر نیز برای دیوارهای خانه خود استفاده کنید. اما سعی کنید فضایی رنگارنگ در خانه ایجاد نکنید. همچنین تا حد ممکن، تناژ روشن رنگ دلخواه خود را به کار ببرید.

ویژگی های سبک مینیمال در دکوراسیون - پوشش و رنگ

در مورد استفاده از کاغذ دیواری باید گفت که، معمولا در سبک مینیمالیسم کاغذ دیواری‌های شلوغ و طرح‌دار همانند دیوارپوش‌های خلاقانه به کار نمی‌روند. سادگی دیوارها و رنگ روشن به ویژه سفید یکی دیگر از ویژگی های سبک دکوراسیون مینیمال است که در هر خانه مینیمال، آشپزخانه مینیمال و یا در هر اتاق مینیمالی به چشم می‌خورد.

از دست ندهید
انواع پرده در دکوراسیون داخلی را بشناسید

به طور کلی استفاده از یک الگو ساده ، اتاق را بی روح و کسل کننده می ند ، بهتر است از چند الگو در یک راستا استفاده کنید . به طور کلی می توانید از پارچه های پشمی و تزئینات مخملی استفاده کنید و به محیط گرما ببخشید و از سوی دیگر الگو مینیمال را رعایت کنید . فقط یادتان باشد از بافت های مختلف با الگوهای متفاوت استفاده نکنید . اگر رنگ پایه شما سفید است بهتر است برای انرژی بخشیدن به محیط آن را با رنگ‌های بژ، خاکستری و برنز یا مکمل‌هایی که در طبیعت است ، ترکیب کنید.

ویژگی های سبک مینیمال در دکوراسیون – نورپردازی

فضایی پر نور یکی دیگر از ویژگی‌های سبک دکوراسیون مینیمال است. پنجره های خانه ها به سبک مینیمال را بزرگ طراحی میکنند تا نهایت استفاده را از نور طبیعی خورشید داشته باشند. این طراحی یکی از مواردی است که به کارآمد بودن خانه کمک میکند. محافظت از طبیعت و محیط زیست هم از ویژگی های طراحی به سبک مینیمال است.

ویژگی های سبک مینیمال در دکوراسیون - نورپردازی

استفاده از نورپردازی توکار یکی دیگر از موارد پرکاربرد در دکوراسیون داخلی مینیمال میباشد. این روش که این قابلیت را برای طراح داخلی فراهم میکند که نورپردازی محیط را بدون اینکه تجهیزات آن مشخص باشد و هارمونی مینیمال را برهم بزند انجام دهد.  

از دست ندهید
سبک روستیک

مبلمان

انتخاب مبلمان و اثاثیه درست در طراحی دکوراسیون داخلی خانه مینیمالیستی بسیار با اهمیت است. در حقیقت داشتن مبل و اثاثیه کارآمد یکی دیگر از ویژگی های سبک دکوراسیون مینیمال است. پس از توجه به سادگی، رنگ، نور و غیره، حال نوبت آن است که مبلمان و اثاثیه را در منزل خود جای دهید. حتما مبل‌هایی را دیده‌اید که برخلاف ظاهر لوکس و تجملاتی خود، خیلی راحت نیستند و به علاوه فضای زیادی از خانه را اشغال می‌کنند.

مبلمان راحت

بدین ترتیب اولین هدف در انتخاب مبمان و اثاثیه، توجه به کاربرد آنها است. در خانه مینیمال، اثاثیه و مبلمان کاملا کاربردی هستند و از مبلمان بلند و اثاثیه ناکارآمد استفاده نمی‌شود. شکل هر قطعه از اثاثیه و مبلمان باید ساده باشد. منظور ما این نیست که در انتخاب مبلمان باید مبلی ناراحتی را انتخاب کنید که ظاهری ناخوشایند دارد؛ درست برعکس؛ مبلمان به سبک مینیمالیسم کاملا راحت و کاربردی بوده و امروزه می‌توانید به راحتی طیف وسیعی از مبل‌ها را با شکل مدرن به سبک مینیمال در بازار پیدا کنید.

به علاوه اغلب مبل‌های مینیمالیستی گوشه دار و مکعبی هستند که این ویژگی باعث می‌شود که این سبک مبلمان دارای ظاهری کاملا مدرن و امروزی باشد. در زمینه انتخاب اثاثیه، بیش از هر چیزی باید که کارآمدی آن‌ها توجه داشته باشید. لوازمی نخرید که قابل استفاده نیستند و فقط گوشه‌ای از خانه را بی دلیل را پر می‌کنند.

از دست ندهید
سبک اسکاندیناوی چیست؟ + معرفی هشت اصل از سبک دکوراسیون اسکاندیناوی

سخن پایانی

در این نوشته در مورد دکوراسیون مینیمال و ویژگی های مهم آن سخن گفتیم. هدف اصلی و پایه این سبک ایجاد یک نظم خاص برای بالا بردن انرژی مثبت در فضا و محیط است . جالب است بدانید این سبک از قانون فنگ شویی پیروی میکند. پس اگر به آرامش نیاز دارید و از شلوغ شدن و نیز نامنظم شدن محیط خود بیزار هستید بهتر است این سبک را انتخاب کنید.

سپاس که در مجله مبلمان و دکوراسیون منزل همراه ما بودید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا