دکوراسیون آشپزخانه

پیشنهادهایی برای طراحی داخلی رستوران

آیا شما در صدد تاسیس یک رستوران هستید؟ فکر می‌کنید چه سبک رستورانی برای مشتریان شما جذابتر باشد؟مدت های زیادی است که در عرصه رستوران و غذا این قضیه ثابت شده است که محیط و طراحی داخلی رستوران می تواند تفاوت بین یک رستوران تازه کار و حرفه ای را نمایان کند یا در سطوح بالاتر حتی می تواند باعث ورشکستی شود! حال برای ایجاد فضا و دکوراسیون مناسب رستوران باید چه کارهایی انجام دهید؟ بهتر است بدانید ایجاد یک راهنمای گام‌به‌گام برای طراحی دکوراسیون یک رستوران غیرممکن است. هر چه باشد، یک رستوران دارای مفهوم، ظاهر و بافت خاص خودش است. پس تنها راه جمع‌آوری بهترین ایده‌ها و خلق رستورانی منحصربه‌فرد و بدون نقص است. در این مقاله با بررسی برخی اصول مهم قصد داریم به شما ایده بدهیم. تا پایان همراه ما باشید.

طراحی داخلی رستوران کلاسیک

در طراحی داخلی رستوران کلاسیک نحوه چیدمان مبلمان و نوع مبلمان اهمیت خاصی دارد. نحوه چینش مبلمان در این سبک رستوران به مشتری فضای خصوصی بیشتری می‌دهد. در رنگ آمیزی عناصر بکار رفته در رستوران‌های کلاسیک از رنگ‌های تیره استفاده می‌شود. کارکنان نیز معمولا لباس‌های رسمی و خاصی می‌پوشند.

برای تزئین فضا از گلدان‌های بزرگ، شمع، لوستر و تابلوهای مجلل استفاده کنید. در رستوران‌های کلاسیک معمولا موسیقی‌های بدون متن، بسیار آرام و دلنشین پخش می‌شود. موسیقی ملایم در کنار نورپردازی درست، فضایی آرامش‌بخش ایجاد می‌کند.

  • مثال داخلی: باکس کلاسیک در تهران
  • مثال خارجی: Rules در لندن
از دست ندهید
7 سوال مهم در خصوص آشپزخانه‌های مات و پاسخ‌های لاریسا دکو

طراحی داخلی رستوران مدرن

یکی از اصول اصلی طراحی رستوران‌های مدرن استفاده از نور ملایم و آثار هنری است.

در این نوع طراحی از مبلمان و چوب‌های ساده استفاده می‌شود. علاوه مبلمان سایر اجزا دکوراسیون رنگ‌های قهوه‌ای و خاکستری با تناژ روشن دارند.

  • مثال داخلی: رستوران کافه مدرن نارجین در تهران
  • مثال خارجی: Ther Modern واقع در نیویورک

طراحی داخلی رستوران سنتی

در رستوران‌های سنتی با تم محلی علاوه بر ارائه منوی مخصوص با آیتم‌های محلی، غذاها در ظروف سنتی سرو می‌شوند. برای طراحی داخلی فضا این سبک رستوران‌ها، اغلب رنگ‌های شاداب مانند زرشکی، قرمز، فیروزه‌ای و سبز بکار گرفته می‌شود. چیدمان مبلمان فضای صمیمی‌تری را تداعی کرده و معمولا از جنس چوب و یا به صورت تخت طراحی می‌شوند.

برای تزئین دیوار، می‌توان از آجر، عکس‌های طبیعت، آثار باستانی و مناطق گردشگری محل مورد نظر استفاده کرد. موسیقی زنده محلی به همراه کارکنانی با لباس‌های سنتی یکسان را می‌توان یکی از اجزای اصلی رستوران سنتی در نظر گرفت. همچنین برای زیباسازی فضا می‌توانید از آثار دستی و عناصر قدیمی مانند سماور و کرسی استفاده کنید.

  • مثال داخلی: رستوران عالی قاپو واقع در تهران
  • مثال خارجی: رستوران La Taverna Dei Monti در رم

ایده هایی برای طراحی داخلی رستوران

در ادامه چند نکته برای داشتن یک طراحی داخلی مناسب رستورانتان را عنوان می‌کنیم:

از دست ندهید
نورپردازی محیطی چیست؟ + چگونه باید نورپردازی را در خانه به کار گرفت؟

از رنگ های مناسب برای نوع سالن برگزاری مراسمها خود استفاده کنید

رنگ ها آگاهی از برند را تا 80 درصد افزایش می دهند و 85 درصد از تصمیمات خرید را تحت تأثیر قرار می دهند، بنابراین مهم است که رنگ های داخلی رستوران خود را با دقت انتخاب کنید. از رنگهای کسل کننده دوری کنید و در عوض از رنگهایی پر جنب و جوش برای روشنتر کردن فضا استفاده کنید. حواس تان باشد که زیاده روی نکنید – رنگ ها می توانند بر خلق و خوی تأثیر بگذارند و شما نمی خواهید مهمانان شما قرمز را به معنای مجازی ببینند!

نحوه انتخاب رنگ طراحی رستوران

رنگ ارتباط مستقیم با روحیه و آرامش چشم افراد داشته و مدت‌های طولانی است که روانشناسان به تاثیر مهم رنگ بر مغز انسان پی برده‌اند. بنابراین از رنگ‌هایی بسیار جیغ، استرس‌آور و کسل‌کننده استفاده نکنید. رنگ انتخابی باید با اندازه فضای داخلی رستوران هماهنگ باشد. برای مثال در رستوران‌های کوچک رنگ‌های تیره و همچنین آیتم‌های طرحدار و شلوغ توصیه نمی‌شود. به طور کلی رنگ‌ها باید با موضوع رستوران و جامعه مشتریان هدف هماهنگ باشند.

ایده‌های انتخاب رنگ با توجه به کانسپت رستوران

  • رستوران‌های گیاهی: رنگ قهوه‌ای چوبی (در تناژ مختلف)، زردهای آفتابی، سبز طبیعی
  • رستوران‌های دریایی: رنگ‌های آبی و اقیانوسی
  • رستوران خانوادگی (به همراه کودک): رنگ‌های پاستلی

فضای داخلی را با فضای سبز ادغام نمایید

چه چیزی را در مورد گیاهان داخلی دوست ندارید؟ دیدن آنها لذت بخش است، اما مهمتر از آن، تقویت کننده های خلق و خوی اثبات شده ای هستند که استرس را از بین می برند، و می توانند سموم هوا را تا 87 درصد در عرض 24 ساعت کاهش دهند.

از دست ندهید
معرفی ۷ نکته مهم در طراحی برای افزایش فضای آشپزخانه

با قرار دادن گیاهان در قفسه ها، ایجاد یک دیوار کامل، یا آویزان کردن آنها از سقف، به رستوران خود القای خوبی سبز بدهید.

از هنر محلی بهره بگیرید

چرا دکوراسیون عادی دیوار را برای رستوران خود بخرید وقتی میتوانید یک اثر هنری منحصربه‌فرد و بومی را به نمایش بگذارید؟ حمایت از هنرمندان محلی یکی از بهترین ایده های دکوراسیون رستوران برای نشان دادن استعدادهای جامعه شما و ایجاد گفتگو بین کارکنان و مهمانان شما است.

به زیبایی پاسیو(فضای بیرونی رستوران) اهمیت زیادی دهید

بسیاری از رستوران داران در طول همه گیری COVID-19 با ایجاد فضاهای غذاخوری در فضای باز ابتکار به خرج دادند. با همه اینها، یک اصل از این دوران باقی مانده است: یک واحه در فضای باز همیشه مورد علاقه طرفداران در میان مهمانان خواهد بود.

فضای سبز را در طراحی پاسیو رستوران خود بگنجانید. امتیاز اضافه می گیرید اگر پاسیو خود را مانند آنها در اطراف درختان بزرگ بسازید.

سیستم تهویه در طراحی رستوران پر اهمیت‌ترین

نکته مهمی که در طراحی رستوران باید در نظر بگیرد سیستم تهویه مطبوع آن است. آشپزخانه رستوران، گرما، دود و بوی زیادی را آزاد کرده و ممکن است فضای سالن غذاخوری را تحت تاثیر قرار دهد. برای جلوگیری از این وضعیت نه‌تنها آشپزخانه، بلکه تمام رستوران باید به سیستم تهویه مجهز باشد. همچنین سیستم گرمایش و سرمایشی مناسب سبب می‌شود تا مشتری تجربه بهتری داشته باشد.

از دست ندهید
نکاتی برای چیدمان و طراحی آشپزخانه کوچک به بهترین شکل

آینه ها را فراموش نکنید!

استفاده از آینه در طراحی یک تاکتیک کلاسیک برای افزایش توهم عمق در یک فضا است که به ویژه اگر اتاق غذاخوری شما در سمت کوچکتر باشد می تواند مفید باشد.

آینه ها تقریباً در هر سبکی وجود دارند، بنابراین باید بتوانید به راحتی چیزی را پیدا کنید که با دکوراسیون شما مطابقت داشته باشد.

ایجاد یک دیوار شاخص معجزه می‌کند!

دیوار شاخص محبوب یک ایده دکوراسیون رستوران است زیرا چشم مهمانان شما را به یک نقطه کانونی می کشاند. یک دیوار برجسته همچنین به شما این فرصت را می دهد تا رنگ ها و شخصیت برند خود را به رخ بکشید و تم طراحی داخلی رستوران خود را تقویت کنید. سعی کنید از بافت ها، الگو ها یا حتی اشیاء استفاده کنید.

طراحی سقف در رستوران

معمولا تزئین و طراحی سقف اختیاری بوده و تمام رستوران‌داران به آن اهمیت نمی‌دهند؛ چراکه اصولا قرار نیست مشتری به سقف خیره شود. اما این تصور کاملا اشتباه بوده و تزئین سقف برای طراحی داخلی رستوران ضروری است.

طراحان داخلی بر این عقیده هستند که صاحبان رستوران باید دو مورد را در نظر داشته باشند:

  1. استفاده از حداکثر فضای سقف به منظور بزرگتر دیده شدن محیط؛ در هر صورت طراحی سقف باید با سایر قسمت‌های رستوران هماهنگ باشد.
  2. طراحی خاص سقف را در یکی از نقاط اصلی رستوران انجام دهید. اما از نظر استراتژیک طراحی آن باید به گونه‌ای باشد که گویی ادامه طراحی سایر نقاط رستوران است.
از دست ندهید
بررسی نکات مهم در انتخاب کاشی آشپزخانه + معرفی۴ ایده برای استفاده از کاشی مشکی در آشپزخانه‌ی مدرن

سخن پایانی

در این مقاله درباره طراحی داخلی رستوران خواندیم. موضوعی که اغلب مدیران رستوران آن را فراموش کرده اند کیفیت سرویس‌های بهداشتی است در حالیکه به نظر میرسد این یک موضوع بی اهمیت باشد اما مدیران و صاحبان رستوران بهتر است به جای صرف هزینه های گزاف برای تبلیغات کمی هم به فکر بهبود کیفیت سرویس بهداشتی رستوران بزنند به عنوان مثال وقتی یک مشتری بعد یا قبل صرف غذا سراغ سرویس بهداشتی رستوران شما می رود و مشاهده میکند که دستمال توالت موجود نیست نمی توان انتظار داشت که پس از تسویه حساب دیگر سراغ رستوران شما بیاید و حتی بدتر از این اگر سراغ سرویس بهداشتی برود و خبری از نظافت در آن نباشد این یک امتیاز منفی برای شما خواهد بود امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا