طراحی داخلی ساختمان های تجاری

آموزش از مبتدی تا پیشرفته کتیا (Catia)

پیشرفت تکنولوژی در دهه‌های اخیر بخش‌های مختلف صنعت از تولید تا طراحی قطعات را دچار تحولات زیادی کرده است. به طوری که دیگر همه قطعات خودرو، کشتی، هواپیماها و. . . بدون دخالت دست و با کمک نرم‌افزارهای کامپیوتری طراحی می‌شوند. یکی از محبوب‌ترین این برنامه‌ها، نرم‌افزار کتیا است که گواهینامه آن از معتبرترین مدارک در حوزه مهندسی مکانیک به شمار می‌آید. اگر از قبل با این نرم‌افزار آشنایی دارید و یا به عنوان یک فرد مبتدی به آموزش کتیا علاقه‌مند هستید این مقاله را که برای آموزش همه افراد از مبتدی تا پیشرفته تهیه شده، از دست ندهید.

نرم‌افزار catia چیست؟

نرم‌افزار کتیا catia نوعی برنامه تجاری است که توسط شرکت چندملیتی Dassault Systemes که دفتر آن در فرانسه قرار دارد، طراحی و سپس به وسیله شرکت IBM به بازارهای جهانی ارائه شد. نرم‌افزار کتیا تقریباً در اواخر دهه 1970 به منظور توسعه جت جنگنده به وجود آمد و سپس در صنایع دیگر نیز مثل هوافضا، خودروسازی و کشتی‌سازی استفاده شد. در واقع این صنایع برای بهبود طراحی، تجزیه و تحلیل و مدیریت محصولات خود از نرم‌افزار catia استفاده می‌کنند.

این برنامه را می‌توان به عنوان یک ابزار استاندارد صنعتی برای مهندسان، طراحان و تولیدکنندگان معرفی کرد که به دلیل تطبیق‌پذیری و مجموعه‌ای جامع از ویژگی‌ها بسیار شناخته شده و به کاربران کمک می‌کند مدل‌ها و محصولات پیچیده سه‌بعدی را طراحی، شبیه‌سازی و تجسم کرده و آن را به ابزاری ضروری تبدیل کنند.

از دست ندهید
اهمیت موکت کف در محیط های اداری + بررسی ضروریات طراحی داخلی

اهمیت یادگیری نرم‌افزار کتیا

اگر به عنوان یک مهندس مکانیک برای انجام طراحی‌های خود به ابزاری متفاوت و قدرتمند احتیاج دارید تا بتوانید به سادگی فرایند مدل‌سازی را انجام دهید چاره راه شما کتیا است. این نرم‌افزار طی چند سال گذشته در کشور ما نیز در صنایع مختلف و حوزه آموزش به شدت موردتوجه قرار گرفت و حتی بعضی از شرکت‌های خودروسازی داخلی طراحی‌های خود را با کمک این برنامه انجام می‌دهند.

آموزش کتیا

با آموزش کتیا و یادگیری دقیق آن شما می‌توانید قطعات صنعتی مختلفی را طراحی کرده و حتی به نقشه‌کشی نیز مسلط شوید؛ چراکه شما با هر گرایشی در این رشته باید به این مهارت تسلط داشته و در نهایت بتوانید انواع نقشه‌ها را با دقت بالا به دست بیاورید. در همین راستا با کمک آموزش کتیا می‌توانید در نقشه‌کشی، نقشه‌خوانی و حتی مدل‌سازی به مهارت بالایی دست یافته و نقشه‌های دوبعدی و سه‌بعدی را به تنهایی و بدون کار با دست بکشید. می‌توانید مطمئن باشید که گذراندن دوره کتیا و یادگیری آن به صورت اصولی دیگر به هیچ کتاب و نرم‌افزاری احتیاج نخواهید داشت.

سیستم موردنیاز برای نرم‌افزار کتیا

همان‌طور که گفتیم نرم‌افزار کتیا از قوی‌ترین نرم‌افزارهای طراحی صنعتی به شمار می‌آید پس شما برای نصب آن به یک سیستم با پردازنده قوی نیازمند هستید تا بتوانید طراحی‌های خود را به راحتی انجام دهید. پس نتیجه می‌گیریم که یک سیستم 64 بیتی با گرافیک بالا و هارد با حجم زیاد به همراه رم قدرتمند می‌تواند برای اجرای این نرم‌افزار مناسب باشد. توجه داشته باشید که چون حجم خود برنامه بالاست به فضای زیادی برای راه‌اندازی آن نیاز دارید و هر چقدر سیستمتان رم بالاتری داشته باشد می‌توانید با سرعت بیشتری از برنامه استفاده کنید.

از دست ندهید
اهمیت طراحی داخلی در محیط های اداری + بررسی ضروریات طراحی داخلی

آموزش کتیا catia

فرقی نمی‌کند که در کار با کتیا تازه‌کار هستید یا به شکلی حرفه‌ای با آن کار می‌کنید؛ آنچه که اهمیت دارد این است که امروزه با توجه به فراوانی منابع و اطلاعات انتخاب یک روند آموزشی مناسب و ادامه دادن آن برای یک یادگیری اصولی ضروری است. این موضوع در مورد catia traning یا آموزش کتیا نیز صدق کرده و به همین علت ما در زیر شرح کوتاهی از سرفصل های دوره آموزشی این نرم‌افزار از مبتدی تا پیشرفته را بیان کرده‌ایم که عبارت است از:

دوره کتیا مقدماتی

دوره کتیا مقدماتی شامل آشنایی با محیط‌های این نرم‌افزار می‌شود که عبارتند از:

محیط Sketcher

در آموزش catia مقدماتی پس از آشنایی اندکی با نرم‌افزار، باید وارد محیط برنامه شده و طراحی را آغاز کنید. در کتیا طراحی قطعات سه‌بعدی بر اساس پروفیل‌های دوبعدی صورت می‌گیرد که این پروفیل‌ها در یک فضای دو بعدی به نام Sketcher به وجود آمده و سپس در محیط طراحی قطعه یا دیگر محیط‌ها استفاده می‌شوند. با کمک محیط اسکچر شما می‌توانید پروفیل‌ها را با داشتن اندازه، زاویه، مماسی، توازی و غیره به شکل پارامتری رسم کنید. حتی در صورت وجود اشکال نیز با کمک این محیط می‌توان به راحتی آن را ویرایش کرد.

اهمیت یادگیری نرم‌افزار کتیا

محیط part design

در نرم‌افزار کتیا یکی از محیط‌های مجموعه کتیا دیزاین Part Design است. بسیاری از قطعات صنعتی با کمک sketcherهای دوبعدی که در این محیط وجود دارد طراحی شده و پس از ترسیم نمونه سه‌بعدی اولیه، مشخصه‌های دلخواه خود مثل سوراخ، گوشه، رزوه و … را به آن اضافه کنند.

از دست ندهید
دکوراسیون داخلی کلینیک زیبایی در سال 2023

محیط Assembly Design

یکی دیگر از محیط‌های مناسب برای دیزاین و طراحی Assembly Design است. شما می‌توانید در این محیط، با استفاده از ابزارهای موجود، قطعات یک محصول را مونتاژ کنید. ابزارهای موجود در Assembly Design به منظور تعیین موقعیت دقیق قطعات در شکل نهایی محصول استفاده می‌شوند. آن‌ها قطعات را از جنبه های مختلف محدود کرده و از این را موقعیت و جهت‌گیری آن‌ها را نسبت به قطعه یا خود محصول مشخص می‌کند.

محیط Drafting

محیط بعدی که می‌توانیم به کاربران مبتدی در دوره آموزش کتیا معرفی کنیم Drafting است که می‌توانید در این محیط با وجود قطعه‌های سه‌بعدی که در محیط Part Design طراحی کردید یا قطعات مونتاژ شده در محیط Assembly Design، نقشه‌های مهندسی را تکمیل کنید. این نقشه‌ها نیز مستقیماً توسط اپراتورهای کارگاه‌ها، مراکز تولیدی و ماشین‌کاری استفاده می‌شوند.

پکیج کتیا پیشرفته

در آموزش نرم‌افزار کتیا از یک جایی به بعد طراحی وارد مراحل پیچیده‌تری مانند طراحی سطوح می‌شود. مباحث مهم در این دوره‌های پیشرفته شامل موارد زیر می‌شوند:

محیط Generative Shape Design

مجموعه shape در نرم‌افزار کتیا شامل چندین محیط کاری می‌شود که یکی از آن‌ها Generative Shape Design است. از این محیط معمولاً برای تولید محصولاتی با اشکال پیچیده که نمی‌توان با Part Design آن‌ها را طراحی کرد، استفاده می‌شود.

از دست ندهید
چسب بتن چیست؟

محیط Freestyle

در نرم‌افزار کتیا، برخی مدل‌های سه‌بعدی بدون ضخامت یا خواص جرمی طراحی شده که به آن‌ها مدل سطوح گفته می‌شود. با توجه به این که روش ترسیم این مدل‌سازی‌ها بسیار پیچیده است از یکی از محیط‌های کتیا دیزاین به نام Freestyle استفاده می‌شود. به طورکلی می‌توان گفت که محیط FreeStyle به منظور تولید و آنالیز سطوح و منحنی‌های آزاد کاربرد دارد.

محیط Imagine and Shape

در پکیج دوره آموزشی پیشرفته کتیا یکی دیگر از محیط به منظور طراحی مفهومی Imagine & Shape است. در واقع این ابزار، بیشتر برای خلق ایده‌های جدید در محیط‌های سه‌بعدی، خلق سریع مدل‌ها، شبیه‌سازی قطعات و طراحی با استفاده از عکس استفاده می‌شود.

سخن پایانی

با توجه به مطالب گفته شده در این مقاله می‌توان به راحتی دریافت کخ کتیا با تجهیزات و مجموعه‌های بزرگ سر و کار دارد و به ایجاد مدل‌های پارامتریک پیچیده کمک می‌کند. ابزارهای مدل‌سازی این نرم‌افزار قابلیت مدل‌سازی‌های قوی را داشته و تنها نرم‌افزاری است که هم برای تازه‌کارها و هم افراد متخصص استفاده می‌شود.

کتیا را از کجا یاد بگیریم؟

یکی از بهترین پلتفرم‌ها برای آموزش کتیا ، سایت مکتب خونه است. این سایت انواع مختلف آموزش‌ها را از بهترین اساتید و به صورت آنلاین در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید در مدت کوتاهی به این نرم‌افزار مسلط شده و مهارت‌های خود را ارتقا دهید.

از دست ندهید
خلاقانه ترین مدل ها برای دکور کافه و کافی شاپ

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا