طراحی داخلی ساختمان

انواع مختلف کف ها در دکوراسیون داخلی

هدف از کف سازی به دست آوردن یک سطح خوب، یکدست و زیبا برای ساختمان یا محوطه است. کف سازی به ایجاد سطح مناسب برای ساختمان است که باید از زیبایی ماندگاری و ایمنی لازم برخوردار باشد. کف خانه شما از چه جنسی ست؟ آیا مایل هستید با انواع مختلف کف سازی داخلی پیش از ساخت یا بازسازی خانه خود آشنا شوید؟ کف‌سازی در طراحی داخلی پذیرایی و طراحی داخلی ساختمان شما بسیار موثر است. پس بیایید انواع کف ها را بشناسید.در این مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با آن ها آشنا شوید.

عوامل موثر در انتخاب نوع کف

  • نوع زیر سازى
  • مقاومت در مقابل آتش سوزى و مواد شیمیایى
  • ایمنى و راحتى در حرکت (بدون سر خوردن)
  • نماى مناسب
  • هزینه ى ساخت و نگه دارى
  • سلیقه ى شخصى

هیچ پوششى وجود ندارد که تمام خواسته هاى مورد نظر را تامین نماید اما بعضى از پوشش‌ها می توانند به طور نسبى، نظر استفاده کننده را برآورده نمایند.

انواع مختلفی از کف قابل‌دسترس است اما بعضی از مدل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در خانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مدرن بیشتر دیده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. ممکن است در هر دسته لازم باشد تغییراتی در طرح آن لحاظ کنید. انتخاب مواردی مانند مصالح خاص در مورد کف چوبی یا سنگی، یا انتخاب رنگ، طرح یا الگو ضروری است. بیایید نگاهی به محبوب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین مدل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و مزایا و معایب هریک بیندازیم.

از دست ندهید
قوانین نصب آسانسور در آپارتمان های قدیمی

کف با جنس چوب جنگلی

کف چوبی از یک قطعه چوب ساخته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود که درخت آن را خودتان انتخاب می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنید. معمولاً کف چوبی از درخت بلوط، گیلاس یا گردو تهیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود اما چند نمونه چوب سخت دیگر هم وجود دارد که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانید از میان آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها انتخاب کنید.

درمجموع، ضخامت هر قطعه چوب به طول سه‌چهارم معادل یک اینچ است اما عرض آن می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند متغیر باشد. عرض استاندارد بین سه تا پنج اینچ است و اکثر خرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فروشان این اندازه را «متوسط» یا «استاندارد» می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نامند. تخته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های عریض هم محبوب هستند که پهنای آن به پنج تا ده اینچ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسد و در فضای نشیمن بسیار زیبا می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

کف با چوب جنگلی

کف چوبی به دو روش عرضه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. چوبی که از قبل پالوده شده باشد، قبل از نصب تخته چوب پولیش شده است. در غیر این صورت لازم است چوب سنباده زده شود تا پس از نصب براق و در برابر رطوبت مقاوم باشد.

درحالی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌که تمام کف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های چوبی محکم هستند، انواع مختلف چوب سختی و مقاومت متفاوتی دارند. انتخاب نوعی از چوب که با میزان رفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وآمد در آن قسمت از خانه هماهنگی دارد بسیار مهم است تا کف بیش‌ازحد فرسوده نشود.

بامبو

اگرچه بامبو ذیل مجموعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی کلی چوب جنگلی قرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیرد، بسیاری از کارخانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها آن را در دسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی جداگانه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذارند. مقاومت این گزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی بادوام مانند چوب بلوط است و مشکلی برای محیط‌زیست هم ایجاد نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.

از دست ندهید
طراحی ویلا با چوب | ایده هایی برای طراحی یک ویلای مدرن

بامبوی طبیعی به کف خانه رنگ ملایم و زیبای چوب را می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد اما می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان طی چند فرایند به آن ظاهر تیره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تری بخشید تا شبیه به سایر گزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های چوبی شود. اکثر چوب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های بامبو از موزو بامبو تهیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود که واردات چین است. این گیاه درواقع جزو خانواده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی علف است، نه درخت، ظرف کم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر از 60 روز تا ارتفاع 70 فوت رشد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.

بامبو

این گیاه دوستدار محیط‌زیست برای بقا به آب یا حشره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کش نیاز ندارد و در مقایسه با دیگر درختان جنگلی که طی بیست سال به بلوغ می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسند، ظرف مدت پنج سال کاملاً رشد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌علاوه، ازآنجایی‌که بامبو جزو خانواده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی علف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هاست و درواقع درخت نیست، فرایند کاشت دوباره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی آن هزینه و زمان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بر نیست. بامبو از طریق ساقه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی زیرزمینی جوانه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌زند، به‌سرعت رشد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند و مانع از تحلیل خاک اطراف محصول می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

پارکت

پارکت کفپوشی از جنس چوب است که برای پوشش کف داخل ساختمان استفاده می شود. قطعات پارکت به صورت آماده و در ابعاد و طرح های گوناگون در بازار موجود هستند. مواد پلاستیکی که در ساخت پارکت به کار می رود آن را در برابر حشرات، سائیدگی و پوسیدگی مقاوم می نماید.

پارکت

این فناوری آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌قدر شگفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آور است که ظاهر نسخه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی لمینت با مدل واقعی مو نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌زند و هزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی کم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر دارد.

از دست ندهید
معرفی رایج ترین اشتباهات دکوراسیون نشیمن

کف لمینت

اگر عاشق ظاهر چوب هستید اما قیمت آن با بودجه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی شما جور درنمی‌آید، کف لمینت گزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی جذابی است. طراحی این مدل شبیه به چوب صنعتی است یعنی لایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی بالایی آن روی چندلایه تخته لایی یا فیبر فشرده سوار شده و تخته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مقاوم و بادوام را در اختیار شما قرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد.

لمینت

تفاوت اصلی میان کف لمینت با چوب واقعی در این است که لایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی بالایی لمینت از چوب واقعی تهیه نشده است. در عوض، با استفاده از فناوری فتورئالیسم، تصاویر چند سطح زیبا مانند چوب، سنگ، سرامیک یا بتن با پوشش پلاستیکی روی کار تعبیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

 کاشی سرامیکی

کاشی سرامیکی ازجمله انواع همه‌فن‌حریف در کف سازی است. تنوع رنگ، بافت، شکل و اندازه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی آن باعث شده با تمام اتاق-های خانه مطابقت پیدا کند. کاشی از ترکیب رس و شیل و بعد ریختن آن در کوره برای سفت شدن سرامیک تهیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. اضافه کردن رنگ‌دانه به این ترکیب باعث می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود دست شما در انتخاب رنگ کاشی سرامیکی باز باشد.

کاشی سرامیکی

انتخاب کاشی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مناسب کف بسیار مهم است تا از مقاومت آن در برابر رفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وآمدهای زیاد اطمینان حاصل شود. بهتر است دنبال مدل‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی بروید که ضد لیز خوردن هستند.

موکت

یک گزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی رایج و تطبیق‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پذیر دیگر، موکت کردن است. در مقایسه با گزینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های احتمالی دیگر تنوع رنگ و بافت بیشتری دارد و از مواد مختلف تهیه می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. برای مشخص کردن کیفیت موکت، به میزان تراکم فیبر آن توجه کنید. هرچه میزان فیبر موکت در هر مترمربع بیشتر باشد، دوام محصول بالاتر خواهد بود. در تهیه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی موکت از مواد مختلفی استفاده می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود اما رایج‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین آن پشم است.

از دست ندهید
چگونگی ست کردن مبل قهوه ای با فرش و پرده؟

سخن پایانی

در این محتوا انواع جنس کف های داخلی ساختمان را شناختیم. یادتان باشد بهتر است اول نگاهی به اتاق‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها بیندازید. بعد مدلی را انتخاب کنید که با خانه و نیازهای شما مطابقت دارد و متناسب بودجه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی شماست. چه در حال خرید خانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی جدید باشید چه در حال تعمیرات منزل فعلی، نیازها بسته به فضای اصلی خانه متغیر خواهد بود. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا