طراحی داخلی ساختمان

انواع پرده در دکوراسیون داخلی را بشناسید

 پرده یکی از وسایلی است که نقش بسیار مهمی در تزیین دکوراسیون داخلی منزل دارد. معیار اصلی در انتخاب پرده، هماهنگی آن با سایر وسایل موجود در خانه از قبیل مبلمان ، میز ناهارخوری و فرش ها می باشد. شما چه معیارهای دیگری برای انتخاب پرده ی خانه ی خود دارید؟ آیا فکر می کنید تمام گزینه های موجود را می شناسید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با انواع پرده های مورد استفاده در دکوراسیون داخلی آشنا شوید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: روش های تمیز کردن مبلمان منزل


انواع پرده در چیدمان دکوراسیون داخلی

منزل یا محل کار شما از فضاهای مختلفی از جمله سالن نشیمن یا پذیرایی ، اتاق خواب، آشپزخانه ، حمام و … تشکیل شده است. بدیهی است که برای زیبا نشان دادن این فضاها، می بایست پرده مناسب با دکوراسیون داخلی آن محل را انتخاب کنید. انواع پرده هایی که برای فضاهای مختلف خانه مورد استفاده قرار می گیرند, عبارتند از:

  • پرده اتاق خواب
  • پرده پذیرایی
  • پرده اتاق کودک
  • پرده آشپزخانه
  • پرده حمام
  • پرده سالنی
  • پرده پشت دری

این محتوای مفید را هم از دست ندهید: نکاتی برای طراحی خانه های کوچک


انواع پرده از نظر جنس پارچه

جنس پارچه یکی از اصلی ترین فاکتور ها در انتخاب پرده می باشد. نوع پارچه علاوه بر اینکه به پرده شکل و فرم می دهد، در تعیین سهولت استفاده، دوام و شست و شوی آن نیز بسیار تاثیر گذار است.

انواع پرده از نظر جنس

پرده ها از نظر جنس به موارد زیر تقسیم می شوند:

  • حریر
  • توری
  • حصیری
  • ریسه ای
  • پرده هازان
  • پرده چوبی
  • پلی استر
  • پردهای گیپور
  • پارچه ابریشم و مخمل
  • کتان
  • کریستالی
از دست ندهید
همه چیز درباره ی پاسیو

پرده اتریشی

پرده اتریشی را می توان یکی از جذاب ترین گزینه ها برای زینت دادن به دکوراسیون داخلی دانست. پرده اتریشی، اکثرا برای پنجره هایی مناسب است که اندازه کوچک تری دارند. شما می توانید این پرده ها را با دو نوار از هر دو طرف جمع نمایید. پرده های اتریشی با این که ذاتا اروپایی هستند، با دکوراسیون خانه ما ایرانی ها نیز خیلی خوب جفت و جور می شوند.


درباره ی ویژگی های کابینت مدرن چه می دانید؟


پرده والان دار

پرده والان که این روزها طرفدار کمتری نسبت به بقیه مدل ها دارد، در اصل به عنوان شالی بر روی پرده اصلی قرار می گیرد. این مدل پرده در طراحی دکوراسیون داخلی در هر سبکی قابلیت اجرا شدن را دارد مخصوصا در سبک های کلاسیک و سنتی. در سبک کلاسیک و سنتی از نوع چین دار و پر دیتیل استفاده می شود.

پرده والان دار

از تکنیک های مهمی که در طراحی پرده های والان دار می توان استفاده نمود این است که اگر مدل و طرح اصلی پرده ساده است، بهتر است که پارچه والان از نوع طرح دار باشد و بر عکس. اگر پارچه پرده اصلی دارای مدل و طرح خاصی باشد بهتر است که طرح پارچه والان ساده باشد تا بدین شکل تعادل بصری در کلیت پرده ها ایجاد شود.

از دست ندهید
انواع پارتیشن‌ بندی را بشناسید + معایب و مزایای آن

برای مطالعه بیشتر: اتاق خواب مستر و دکوراسیون آن


پرده زبرا

پرده زبرا، یک پرده راه راه است و همان طور که از اسمش مشخص می باشد، شکل آن به خطوط بدن گورخر شباهت دارد. این خطوط، افقی هستند و به طور معمول، یکی از آن ها رنگی و دیگر بدون رنگ است و به صورت یکی در میان تکرار می گردند. البته مدل های دیگر پرده زبرا نیز وجود دارد که از این اصول پیروی نمی کنند. پرده زبرا تا حد زیادی به پرده کرکره ای شبیه است و تنها تفاوتش با نوع کرکره ای، نوع پارچه ای است که در آن به کار می رود. از همین رو، پرده زبرا ضعف پرده کرکره ای را ندارد و دوام بیش تری نیز دارد. پرده زبرا، دولایه است و می توان آن را به شکل دستی یا برقی تنظیم کرد.

پرده روستیک

سبک روستیک، یک سبک جالب است که به تازگی توانسته محبوبیت زیادی پیدا کند. محبوبیت سبک روستیک در دکوراسیون داخلی، بیش تر به خاطر سادگی و زیبایی خالص آن است که کم تر در دیگر سبک ها دیده می شود.

پرده روستیک

در سبک روستیک از عناصر چوبی، کنفی و دارای ظاهر روستایی استفاده می شود. اگر شما هم دوست دارید این سبک را به فضای منزل خود بیاورید، می توانید از پرده های کنفی یا حصیری بهره بگیرید و آن ها را در کنار میز و صندلی های چوبی به کار ببرید.

از دست ندهید
طراحی و اجرای نمای کرتین وال و نمای ساختمان

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: “اتاق کودک” کدام رنگ آری، کدام رنگ نه؟


پرده شید رول از انواع ساده پرده

شید رول، مدلی از پرده است که یک لایه ساده دارد. از این پرده برای ایجاد سایه در یک فضا بهره گرفته می شود و این در حالی است که از روشنایی فضا کاسته نمی شود. برخی از پرده های شید رول، یک لایه نارک دارند و از همین رو، جلوی دید را نمی گیرند. مدل های دیگری نیز هستند که پارچه شان ضخیم تر است و به طور کامل، مانع ورود نور خورشید می شوند. پرده شید رول نیز مثل پرده رومی جمع می شود و بالا می رود.

پرده پیلی دار

مدل پرده پیلی دار علی رقم سادگی که در فضای داخلی ایجاد می کنند بسیار شیک به نظر می رسند. از ویژگی های مهم این نوع پرده ها این است که برای بلندتر نشان دادن ارتفاع دیوارها کاملا مناسب می باشند.

این نوع پرده در طراحی دکوراسیون داخلی با توجه به هر نوع سبک دکوراسیون داخلی مناسب می باشند و چهره آن فضا را متحول می کنند. پارچه های نازکی مانند حریر مناسب این نوع مدل پرده می باشد.


جهت آگاهی: انواع مختلف کف ها در دکوراسیون داخلی


پرده رومی از انواع ساده پرده

پرده رومی، یک مدل پرده است که ظاهری صاف و ساده دارد. به این پرده ها رومن هم گفته می شود. پرده رومی از نظر مکانیزم حرکت تا حد زیادی شبیه پرده شید رول است.

رومی

البته نباید این دو مدل پرده را با هم اشتباه گرفت، زیرا پرده رومی به طور معمول از دو نوار پارچه ای در بخش میانی برخوردار است که می توان به وسیله آن ها پرده را جمع نمود و بالا برد. پرده رومی، پارچه ای دولایه دارد. یک لایه از پارچه در پشت قرار می گیرد و لایه دیگر، نوارهایی می باشند که به شک موازی در کنار هم جای می گیرند. این نوارها با بالا رفتن، پلیسه های زیبایی ایجاد می کنند.

از دست ندهید
بهترین دکوراسیون برای پذیرایی

سخن پایانی

در این مطلب درباره انواع پرده ها در دکوراسیون داخلی خواندیم. به یاد داشته باشید که معمولا برای فضاهای رسمی تر مانند اتاق نشیمن و پذیرایی از پارچه های سنگین تر و رسمی تر به عنوان پرده در طراحی دکوراسیون داخلی استفاده می شود و در مقابل از پارچه های سبک تر در فضاهای غیر رسمی مانند اتاق خواب ها استفاده می شود. امید ایت اسن محتوا برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا