یکی از دغدغه های مهم هر خانم خانه دار برای لوازم آشپزخانه ، تهیه سرویس قابلمه است که جز ابزار ضروری آشپزی خانم هاست . خانم های خانهدار بهتر میدانند ، نوبت به خرید قابلمه و ظروف پخت . پز که میرسد ، فروشنده ها انواع و اقسام ظروف از جنس های مختلف را جلوی چشم مان قرار میدهند . بعضی ها به شما استفاده از قابلمه های سنتی مسی را توصیه میکنند و برخی دیگر استفاده از قابلمه های گرانیتی و تفلون را به شما پیشنهاد میدهند . این که کدام ظرف را بخریم تا هم سالم بمانیم و هم غذاهایمان به بهترین نحو پخته شود ، تصمیمی بسیار سخت اما شدنی است . در این شرایط مراجعه به برخی راهنمایی های کلی میتواند امکان انتخاب آسان تر را فراهم بکند . در این پست تلاش میکنیم تا با به اختصار ویژگی های انواع مختلف سرویس های قابلمه را بیان کنیم تا با استفاده از آنها خرید قابلمه بهتری داشته باشید.
فهرست مطالب
- معرفی انواع قابلمههای موجود در بازار
- بررسی مشخصات قابلمه ی لایف اسمایل
- معرفی سرویس قابلمه های ۱۲ پارچه لایف اسمایل
- سخن پایانی و سوالات متداول
معرفی انواع قابلمههای موجود در بازار
انواع موجود قابلمه در بازار عبارتند از قابلمه های پیرکس ، تفلون ، چدن ، استیل ، سرامیکی ، گرانیتی ، آلومینیومی ، لعابی ، که سعی میکنیم در مورد هر کدام از آنها توضیح دهیم مزایا و معایب آنها را بررسی کنیم تا با استفاده از این نکات در هنگام خرید قابلمه بتوانید بهتر تصمیم بگیرید . البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید تلویزیون سامسونگ را بخوانید.
قابلمه های پیرکس :
قابلمه های شیشهای یا اصطلاحا پیرکس ، برای افرادی که از اجاق های برقی استفاده میکنند ، یکی از بهترین ظروف پخت و پز هستند . اما در کشور ما چون اکثر مردم از اجاق گاز استفاده میکنند .
چون قابلمه های درب پیرکس تحمل حرارت مستقیم به مدت طولانی را ندارند و از طرف دیگر با توجه به اینکه بسیاری از غذاهای ایرانی را نمیتوان در مایکروفر پخت ، قابلمه های پیرکس انتخاب مناسبی نخواهد بود .
+ مزایا
اگر این ظروف بی رنگ باشند سالم ترین انتخاب برای طبخ غذا هستند و به علت اینکه درون آنها کاملا دیده میشود ، حس خاصی را به آشپزخانه میدهد . تا زمانی که این ظروف ضربه محکم نخورد و شوک دمایی به آن وارد نشود ، مقاوم هستند . در مدل های جدیدتر حرارت بالا را تحمل میکنند .
– معایب
این نوع از قابلمه ها به دلیل ظرافت طراحی خود نیازمند دقت بالایی در نگهداری هستند . چرا که وارد شدن ضربه ای محکم میتواند باعث شکسته شدن آنها شود .
قابلمه های تفلون:
یکی از انتخاب ها جهت خرید میتواند قابلمههای تفلون باشد به دلیل اینکه غذا به آنها نمیچسبد و روغن کمتری برای پخت و پز در آنها لازم است و شستوشوی آنها راحتر است، یکی از قابلمههای پرطرفدار در کشور ما هستند. نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که قابلمههای تفلون در مقایسه با قابلمههای استیل، آلومینیومی و … انتخابهای مطمئنی محسوب نمیشوند؛ چرا که معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده میشود که از فلزات سنگین است.
- درباره بررسی امکانات و قابلیت های تلویزیون شیائومی مدل های 2023 و 2022 بیشتر بخوانید.
این ماده به مرور وارد غذا می شود و احتمال ابتلا به سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش میدهد. به همین خاطر این ظروف هنگام استفاده احتیاط بیشتری نسبت به بقیهی پوششها میطلبند. استفاده از قاشق چوبی یا پلاستیکی هنگام استفاده از آنها توصیه میشود. تا زمانی که ظروف تفلون دچار خش نشده و همچنان نچسبی خود را دارد هیچ ضرری برای سلامتی ندشته و با خیال راحت میتوان از آن ها استفاده کرد.
+ مزایا
- استفاده از حداقل روغن
- شستشوی راحت
- استفاده در فر
– معایب
- امکان خش برداشتن کف قابلمه
- عدم کاربرد در حرارت بالا
- عمر کوتاه
- نیاز به مراقبت بیشتر
قابلمه چدن :
این قابلمه ها عمر طولانی و وزن بالایی دارند. این ظروف مناسب برای پخت طولانی با دمای متوسط تا بالا هستند و به حرارت بالا مقاوماند و اگر فاقد آلومینیوم باشند، گزینه مناسبی برای پخت و پز محسوب می شوند. نباید این نکته را فراموش کرد که سرویس قابلمه چدن گران قیمت هستند و تنوع چندانی از نظر طرح و رنگ ندارند. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که مطمئن شوید قابلمه ای که به نام چدن خریداری می کنید فاقد آلومینیوم باشد این را هنگام خرید قابلمه به خاطر داشته باشید.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: بررسی نکاتی برای خرید ماشین ظرفشویی ال جی
اگر تمایل به خرید قابلمه چدنی دارید بدانید که عمر طولانی و وزن سنگین از ویژگی های اصلی قابلمه های چدنی است و در خرید آن ها باید توجه داشت که چدن بدون آلومینیوم باید انتخاب کرد. قابلمه های چدنی در دو نوع بدون لعاب و لعاب دار به بازار عرضه می شوند.
+ مزایا
- مناسب برای پخت یکنواخت و طولانی
- مقاوم در برابر حرارت بالا
- قابل استفاده در فر
– معایب
- سنگینی وزن
- درصورت عدم خشک نشدن امکان زنگ زدگی وجود دارد
- عدم شستشوی در ماشین ظرفشویی
- عدم رنگ و تنوع زیاد
قابلمه استیل :
از همه قابلمههای دیگر بهداشتی ترند؛ عمر طولانی دارند و زنگ نمیزنند اما چون حرارت را مستقیم انتقال میدهند باعث میشود که غذا در آن سریعتر بسوزد چون بلافاصله حرارت آتش را منتقل میکند؛ به طوری که دمای این سوی قابلمه که روی آتش قرار گرفته و آن سو که غذا درونش قرار دارد، سریع یکی میشود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله برای خرید تلویزیون به چه نکاتی باید توجه کرد؟ را مطالعه کنید. نکته مهم هنگام استفاده از قابلمههای استیل تنظیم درجه حرارت است. اگر عجله نکنید و با حوصله شعله گاز را در حد کم نگه دارید نتیجه کارتان خوب میشود. همچنین سعی کنید از قابلمههایی که برندی معتبرتر و البته قیمتی بالاتر دارند، استفاده کنید؛ چراکه آنها کفی چند لایه دارند و به همین دلیل دیرتر غذا در آنها ته میگیرد. توجه داشته باشید که قابلمههای استیل برای پخت غذاهای آبدار و انواع خورشت کاربرد دارند این مورد را هنگام خرید قابلمه در نظر بگیرید.
+ مزایا
- مناسب برای پخت یکنواخت و طولانی
- مقاوم در برابر حرارت بالا
- قابل استفاده در فر
– معایب
- سنگینی وزن
- درصورت عدم خشک نشدن امکان زنگ زدگی وجود دارد
- عدم شستشوی در ماشین ظرفشویی
- عدم رنگ و تنوع زیاد
قابلمه سرامیکی:
زمانی که بازار خرید قابلمه تفلون داغ بود و صحبتهای در مورد مضرر بودن قابلمههای تفلون برای سلامتی پیش آمد، قابلمههای سرامیکی روانه بازار شده و در مدت کمی بخش عمدهای از بازار را از آن خود کنند. این قابلمههای جدیدترین، پیشرفتهترین و بهترین نوع ظروف آشپزخانه هستند که تا زمانی که کاملا سالم و بدون خراشیدگی و ساییدگی باشند، میتوان با خیال راحت و بدون هیچ نگرانی از آنها استفاده کرد. ولی باید مراقب بود تا تکههای آن وارد غذا نشود. البته طول عمر روکش سرامیکی به نحوه استفاده از ظرف، میزان استفاده و نحوه شستوشوی آن هم بستگی دارد. این قابلمهها دارای بدنه و کف چندین لایه هستند که لایه سرامیک یکی از لایههای بدنه قابلمه است. حرارت را به خوبی پخش و منتقل میکنند. نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که قیمت ظروف سرامیکی بالاتر از سایر ظروف پخت است به همین دلیل باید در نگهداری آنها دقت فراوان داشت تا آسیب نبینند.
قابلمه های سرامیکی یکی از جدیدترین نسخه های موجود در بازار است که قیمت نسبتا بالایی دارد و روکش نچسب و عدم وجود مواد مضر از مزایای اصلی آن تلقی می شود. هنگام خرید قابلمه به نکات زیر دقت کنید.
+ مزایا
- انتقال خوب و یکنواخت حرارت
- مقاوم در برابر خراش و خوردگی
- عدم واکنش با مواد غذایی اسیدی و قلیایی
- ظاهر شیک
– معایب
- قیمت نسبتا بالا
- شکننده بودن
- برخی از نسخه های کم کیفیت موجود از لعاب سربی استفاده می کنند که در صورت ورود به غذا مضر هستند.
قابلمه گرانیتی:
قابلمههای گرانیتی که به تازگی وارد بازار شدهاند در مقایسه با قابلمههای تفلون ده برابر سختتر هستند. در برابر سایش از مقاومت بیشتر برخودارند پس بهداشت و سلامت بالاتری را دارا هستند. غذا در قابلمههای گرانیت دیرتر از ظروف معمولی میسوزد و تمیز کردن آنها نیز بسیار ساده است. به دلیل نچسب بودن مصرف روغن را کاهش میدهد. در واقع میتوان قابلمههای گرانیتی را ادغام هر دو پوشش تفلون و سرامیک دانست.
قابلمه های گرانیتی برخلاف اسمشان از فلز ساخته شده و لعابی که با آن روکش شده شبیه به سنگ گرانیت است. مهمترین ویژگی این مدل ها سوختن دیرتر غذا است که در مقایسه با قابلمه های نچسب دوام بیشتری دارد. این مزایا میتواند از اهمیت زیادی در هنگام خرید قابلمه برخوردار باشد.
+ مزایا
- عدم واکنش پذیری و تغییر طعم مواد غذایی
- قابلیت نچسب بودن و استفاده حداقل از روغن
- شستشوی راحت
- سوختن دیرتر غذا
– معایب
- حتما از برندهای مطمئن و با کیفیت ساخته شود
- امکان خط و خراش برداشتن نیز وجود دارد
- برخی از نسخه های در خصوص عملکرد نچسب بودن موفق عمل نکرده اند.
قابلمه آلومینیومی :
بهترین قابلمهها بعد از پیرکسها، قابلمههای آلومینیومی هستند، چون حتی آسیب و ساییده شدنشان هم مشکلی به وجود نمیآورد و وارد شدن آلومینیوم به دستگاه گوارش خطرساز نیست. البته به شرط اینکه این قابلمهها از شمش خالص آلومینیوم باشند. حرارت در این قابلمهها به شکل یکنواخت و سریع پخش میشود. یکی از نکات ضعف این قابلمهها این است که نسبت به ضربه بسیار حساس هستند و با با هر ضربه ای سریع فرمش تغییر میکند. همچنین برخی میگویند اشکال قابلمه های آلومینیومی این است که وقتی در آنها آب می جوشانیم،سیاه می شوند اما علت این مشکل ناخالصی آب است و اگر آب مقطر را در این ظروف بجوشانیم، سیاه نخواهد شد. قابلمههای مسی مس از قدیمی ترین مواد مورد استفاده در ساخت قابلمه ها بوده است که در سال¬های اخیر نیز خرید آنها متداول شده است. مهمترین ویژگی ظروف مسی آن است که حرارت را بهخوبی و بهطور یکسان پخش میکند. ظروف مسی به طور یکنواخت گرم شده و هنگامی که از روی حرارت برداشته میشوند به سرعت سرد میشوند پس امکان کنترل بهتر بر پخت و پز را فراهم میکنند. معمولا از ظروف مسی برای تهیه مربا استفاده میکنند.
قابلمه های آلومینیومی بر خلاف تصور عموم از فلز آلومینیوم ساخته شده و از فلزی روی به ندرت در آن ها بهره می برند. مدل های آلومینیومی در برابر مواد اسیدی واکنش پذیر هستند و سبک بودن از دیگر مشخصات آن ها به شمار می رود که هنگام خرید قابلمه باید مورد توجه قرار گیرد.
+ مزایا
- حرارت به صورت یکنواخت و سریع پخش می کنند.
- سبک بودن
- قابل استفاده در فر
– معایب
- واکنش پذیری بالا
- عدم استفاده در ماشین ظرفشویی
- عدم مقاومت در برابر با خش و برای سلامت مضر هستند.
قابلمه لعابی :
این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطی ها، پخت غذاهای آبدار استفاده میشوند. این قابلمهها میتوانند برای نگهداری انواع مواد غذایی (البته به جز مواد اسیدی) در یخچال مناسب باشند. قابلمه های لعابی معمولاً طرح های جذابی دارند و برای جهیزیه مناسب هستند. هنگام شستوشوی این ظرفها نباید از سیم استفاده کرد و اگر ترک بردارند، باید کنارشان گذاشت. این قابلمهها بیشتر برای طبخ غذهای آبدار به کار میروند و نمیتوانید داخل این قابلمهها برنج بپزید یا حتی غذاهای جامد را دوباره گرم کنید.
روکش لعابی اغلب روی ظروفی سرامیکی یا چدن کشیده می شود. در ادامه برخی از ویژگی های این قابلمه ها را بررسی می کنیم:
+ مزایای
این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطی ها، پخت غذاهای آبدار و یا نگهداری غذا در فریزر استفاده می شوند.
– معایب
طول عمر روکش لعابی محدود است و بر اثر ضربه و نوسان حرارتی از بین می رود.
بررسی مشخصات قابلمه ی لایف اسمایل
برای خانم های خانه دار، قابلمه ی تولید شده توسط برند معروف لایف اسمایل گزینه مناسبی خواهد بود، زیرا از مشخصات ممتاز و بهینه زیر بهره می گیرد:
طراحی های استانداردی دارند و ضمن ارگونومی مناسب از جذابیت و زیبایی ظاهری برخوردار هستند.
عنوان | توضیحات |
جنس | چدن، گرانیت، آلومینیوم و سرامیک |
مزایا | مانع اتلاف و هدر رفت انرژی |
ویژگی | حفظ حرارت درونی تا مدت زیاد |
مشخصات | مقاوم و طول عمر بالا |
به صورت مقاوم طراحی شده و در برابر عوامل محیطی تا حد زیادی دوام دارند، بنابراین مدت زمان زیادی عمر می کنند. در همه انواع قابلمه این مجموعه، پخش حرارت متعادل بوده که با پخت کاملا یکنواخت غذا، طعم و عطر آن را فوق العاده و خوشمزه می نماید. در کنار پخت یکنواخت، منجر به حفظ حرارت درونی تا مدت زیادی می شود و این یعنی از اتلاف و هدر رفت انرژی ممانعت می شود.
معرفی سرویس قابلمه های ۱۲ پارچه لایف اسمایل
1- سرویس قابلمه ۱۲ پارچه گرانیت لایف اسمایل مدل LifeP5-12
مشخصات:
- کشور مبدا برند : آلمان
- تعداد پارچه : 12 پارچه
- ساختار بدنه : آلومینیوم
- نوع : سرویس قابلمه و تابه رژیمی و تابه عادی
- جنس درب : شیشه
- جنس دستگیره ها : باکالیت
- سایز قابلمه (ها) : 20، 24، 28، 32 سانتی متر
- سایز تابه (ها) : 28، 32 سانتی متر
2- سرویس قابلمه ۱۲ پارچه مربعی گرانیت لایف اسمایل مدل SPF-12
مشخصات:
- تعداد پارچه : 12 پارچه
- ساختار بدنه : گرانیتی
- نوع : سرویس قابلمه و تابه عادی
- جنس بدنه : آلومینیوم
- سایز قابلمه (ها) : 20، 24، 28، 32 سانتی متر
- سایز تابه (ها) : 28 سانتی متر
- سطح نچسب : دارد
3- سرویس قابلمه ١٢ پارچه سرامیکی لایف اسمایل مدل BB-12Set
مشخصات:
- پوشش داخلی: سرامیک
- تعداد پارچه: 12 عدد
- بدنه آلومینیومی درجه یک
- دارای درب شیشه ای از جنس پیرکس
- شامل: 4 عدد قابلمه در سایز مختلف
- یک عدد ماهیتابه سایز 28
- یک عدد ماهیتابه رژیمی سایز 32
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنمای خرید سرویس قابلمه آشنا شدید. همچنین از مشخصات قابلمه های لایف اسمایل آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
در کنار پخت یکنواخت، منجر به حفظ حرارت درونی تا مدت زیادی می شود یعنی از اتلاف و هدر رفت انرژی ممانعت می شود.
چدن، گرانیت، آلومینیوم و سرامیک.