انواع سبک های دکوراسیون داخلیطراحی داخلی ساختمان

گلچینی از محبوبترین سبک‌های دکوراسیون داخلی

با توجه به شرایط جغرافیایی و موقعیت مکانی و روحیات و فرهنگ مردم مناطق مختلف، انواع سبک های دکوراسیون داخلی تعریف و شکل گرفته اند. آشنایی با این سبک ها در نهایت باعث میشود تا چیدمان بهتر و هوشمندانه تری را داشته باشید. اگر به دنبال الهام گرفتن برای تزئین خانه خود هستید، محبوب ترین سبک های دکوراسیون داخلی را در طراحی داخلی ساختمان در ادامه ی مطلب برای شما معرفی کرده ایم.

سبک‌ مدرن

یکی از معروف ترین سبک های به کار رفته در دکوراسیون و چیدمان خانه، سبک مدرن می باشد. از مهم ترین این ویژگی های این سبک می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سادگی و دوری از هرگونه تجملات
  • استفاده از رنگ های سفید و روشن
  • کاربرد المان هایی با اشکال دایره و چهارگوش
  • استفاده از خطوط صاف و منظم در ترکیب بندی کلی طرح
  • کاربرد مبلمان و وسایل تزئینی صاف و صیقلی و براق
سبک دکوراسیون مدرن

نکته بسیار مهم در این سبک طراحی دکوراسیون داخلی منزل وجود دارد این است که نباید آن را با سبک های امروزی هم معنا بدانید. این دو کاملا با هم فرق دارند و با مطالعه ادامه مطلب متوجه این تفاوت ها خواهید شد.

سبک امروزی

سبک های دکوراسیون مدرن و امروزی دو نوع سبک متفاوت هستند. تفاوت اصلی این دو سبک در این است که سبک مدرن تفسیری از طراحی است که در قرن بیستم شروع شده است. از طرفی سبک امروزی یا معاصر انعطاف‌پذیری بالایی داشته و پایبندی چندانی به سبک خاصی ندارد. برای مثال در سبک امروزی ممکن است شاهد خطوط خمیده در طراحی باشیم، در حالی که در سبک مدرن این اتفاق رخ نمی‌دهد.

سبک دکوراسیون امروزی

به علاوه در طراحی دکوراسیون امروزی راحتی و خودمانی بودن فضا بسیار اهمیت دارد. برخلاف سبک دکوراسیون مدرن که فضایی به مراتب رسمی‌تر را بوجود می‌آورد، فضای دکوراسیون امروزی (معاصر) احساس صمیمیت بیشتری را به بیننده انتقال می‌دهد. در اصل می‌توان گفت که ما در هر دوره‌ای که باشیم، سلیقه جمعی آن دوره از تاریخ، سبک دکوراسیون امروزی یا معاصر آن دوره را تعریف می‌کند.

از دست ندهید
زیباترین روش چیدمان گل و گیاه آپارتمانی در خانه

سبک‌های دکوراسیون داخلی – سبک صنعتی

سبک صنعتی همان طور که از نامش پیداست، الهام گرفته از سبک‌های دوره انقلاب صنعتی اروپا و خانه‌های شهری قرن های ۱۷ و 18میلادی اروپا است. در بسیاری از دکوراسیون‌های طراحی شده با این سبک دکور شاهد عناصری هستیم که حس ناتمام بودن طرح را به ما القا می‌کنند. برای مثال در این سبک ممکن است شاهد استفاده از آجر و یا چوب در ظاهر دکوراسیون باشیم. یک خانه طراحی شده با سبک دکوراسیون صنعتی را می‌توان نسخه بازسازی شده از یک ساختمان صنعتی نیز دانست.

سبک‌های دکوراسیون داخلی - سبک صنعتی

مبلمان چرم در آن دوره از تاریخ اروپا طرفداران بی‌شماری در بین اشراف و کارخانه‌داران داشت. به همین دلیل به یکی از عناصر جدایی‌ناپذیر دکوراسیون صنعتی تبدیل شده است. به علاوه، استفاده از جعبه‌های پرینت دار به عنوان عناصر دکوراسیون، بیش از همه حس نوستالژیک باز شدن کارخانه‌های متعدد در اروپا را بازسازی می‌کند.

 سبک‌های دکوراسیون داخلی – سبک مینیمال

ساده‌گرایی و مینیمال و اندک بودن وسایل و تزئینات، مشخصه بارز این سبک است. رنگ‌های مورد استفاده در این سبک ممکن است خیلی تیره و یا خیلی روشن باشند. همچنین از رنگ‌های درخشان و گرم به ندرت و اندک استفاده می‎شود. شکل اجزای داخلی به کار رفته دراین سبک، تا حد امکان ساده و صاف و بی آلایش است.

 سبک‌های دکوراسیون داخلی - سبک مینیمال

مینیمالیسم به طور فزاینده ای محبوب شده است و بسیاری از انواع سبک دکوراسیون امروزی را تحت تأثیر قرار می دهد. در اصل، مینیمالیسم ساختار و عناصر اساسی یک فضای داخلی را در برمی گیرد و تمام اجزای اضافی را از بین می برد. ساخت فضای داخلی مینیمالیستی بسیار دشوار است.

از دست ندهید
چگونگی ست کردن مبل قهوه ای با فرش و پرده؟

برای هر شکل، فرم و ماده ای نیاز به بررسی دقیق است. اصول اولیه طراحی داخلی مینیمالیستی آن را ساده نگه می دارد و اطمینان می دهد که هر شی در اتاق دارای یک مکان و هدف است.
اگر به سبک مینیمالیسم علاقه دارید، این عناصر را در نظر داشته باشید:

  •  پالت های بسیار محدود ، معمولاً تک رنگ
  • کمبود کامل تزئینات
  • خطوط بسیار تمیز
  • توجه وسواسی به جزئیات
  •  فضای بدون سر و صدا
  • همه چیز باید یک هدف داشته باشد
  •  احساس گشودگی

سبک‌های دکوراسیون داخلی – سبک انتقالی یا ترنزیشنال

سبک انتقالی (Transitional) یکی از سبک‌های محبوب در بین انواع سبک های دکوراسیون داخلی به حساب می‌آید. این سبک را می‌توان پلی بین طراحی دکوراسیون سنتی و مدرن دانست. سبکی که به نوعی یک تعادل بین سبک سنتی و مدرن را بوجود می‌آورد. در سبک انتقالی ممکن است از مواد استفاده شده در سبک مدرن مانند استیل و یا شیشه استفاده کرده و در کنار آن‌ها از مبلمان مجلل با پارچه مخملی، همانند سبک سنتی، نیز استفاده شود.

سبک‌های دکوراسیون داخلی - سبک انتقالی یا ترنزیشنال

در سبک دکوراسیون انتقالی از پالت رنگی نسبتا خنثی برای ایجاد حس آرامش استفاده می‌شود که در عین شیک و براق بودن، فضایی صمیمی و خودمانی را نیز بوجود می‌آورد.

سبک بوهمیان

دکوراسیون داخلی به سبک بوهمیان نیز یکی از محبوب‌ترین سبک های دکوراسیون داخلی به حساب می‌‌آید. در این سبک پایبندی خاصی به قوانین وجود نداشته و هر گونه که دوست دارید دکوراسیون منزلتان را طراحی می‌کنید. توجه کنید که بوهمیان که با نام سبک کولی‌وار نیز شناخته می‌شود. این مورد به معنی نادیده گرفتن عرف‌ها و قراردادهای معمول نیست؛ بلکه این سبک دقیقا بازتابی از سلیقه شما است که می‌تواند پر از طرح و رنگ‌های متنوع باشد.

سبک دکوراسیون بوهمیان

در میان انواع سبک های دکوراسیون داخلی، سبک بوهمیان از تمام رنگ‌ها در کنار هم استفاده می‌کند. به همین دلیل معمولا فضایی دلنشین بوجود می‌آورد.

از دست ندهید
بررسی انواع شومینه در طراحی داخلی ساختمان

سخن پایانی

در این نوشته در مورد محبوب ترین سبک‌های دکوراسیون داخلی سخن گفتیم. جالب است بدانید در طراحی دکوراسیون داخلی پیروی از سبکی خاص می تواند به انسجام و هماهنگی بخش های مختلف کار کمک کند، ظاهری زیباتر به آن ببخشد و استفاده از آن فضا را بهبود دهد. در نهایت این خود شما هستید که باید از دکوراسیون منزل خود لذت ببرید. پس با در نظر گرفتن سلیقه خود و موارد گفته شده تصمیم خود را بگیرید.

سپاس که در مجله مبلمان و دکوراسیون منزل همراه ما بودید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا