انواع سبک های دکوراسیون داخلیطراحی داخلی ساختمان

انواع سبک های دکوراسیون داخلی را بشناسیم

اولین قدم برای شروع طراحی داخلی ساختمان، داشتن اطلاعاتی درباره انواع مختلف سبک‌های دکوراسیون است؛ چرا که سبک‌های مخلفی مانند مدرن، مینیمال، اسکاندیناوی، صنعتی و… تفاوت‌های بسیاری با یکدیگر دارند و هر شخصی بایستی با توجه به سلیقه خود یکی از آن‌ها را برای دکوراسیون منزل خود انتخاب کند. هر کدام از این سبک‌ها حال و هوای منحصر به خودش را به خانه شما آورده و طبیعتاً هر کدام از آن‍‌ها اصول، اکسسوری‌ها و رنگ‌های خاص خودشان را با خود به همراه خواهند داشت. در این مقاله تا پایان با ما همراه باشید تا با مجموعه‌ای از برترین سبک های دکوراسیون داخلی آشنا شویم.


فهرست مطالب:


سبک دکوراسیون مدرن

مدرن یک واژه گسترده است که در زمینه دکوراسیون معمولا به یک خانه که با خطوط صاف و منظم، پالت رنگی ساده و موادی مانند استیل و شیشه طراحی شده است گفنه می‌شود. در دکوراسیون مدرن حس سادگی در همه المان‌های منزل از جمله مبلمان مشاهده می‌شود. صاف، صیقلی، براق و شفاف از جمله ویژگی‌هایی هستند که در سبک مدرن شاهد آن هستیم.

سبک مدرن


همانطور که در تصویر بالا می‌بینید، یکی از ویژگی‌های مهم در دکوراسیون مدرن، استفاده از اشکال هندسی واضح مانند دایره‌ها و چهارگوش‌ها است. اشکال هندسی گوشه‌دار که نشان‌دهنده سرسخت بودن دنیای مدرن است. از طرفی اشکال منحنی نیز احساس حرکت و پویایی زندگی مدرن را نمایش می‌دهند. ترکیب این دو با هم تصویری واضح و شفاف از مفهوم مدرنیته را رو بروی شما قرار می‌دهد. همچنین آثار نقاشی ابستره و مجسمه‌هایی با مفاهیم انتزاعی در این نوع سبک دکور خانه جایگاه ویژه‌ای دارند.

از دست ندهید
مزایا و معایب مبلمان سفید در دکوراسیون نشیمن چیست؟ + بهترین رنگ قابل استفاده برای اتاق نشیمن چیست؟

سبک دکوراسیون داخلی امروزی

سبک های دکوراسیون مدرن و امروزی دو نوع سبک متفاوت هستند که اغلب جای یکدیگر استفاده می‌شوند. تفاوت اصلی این دو سبک در این است که سبک مدرن تفسیری از طراحی است که در قرن بیستم شروع شده است. از طرفی سبک امروزی یا معاصر انعطاف‌پذیری بالایی داشته و پایبندی چندانی به سبک خاصی ندارد. برای مثال در سبک امروزی ممکن است شاهد خطوط خمیده در طراحی باشیم، در حالی که در سبک مدرن این اتفاق رخ نمی‌دهد.

سبک امروزی


به علاوه در طراحی دکوراسیون امروزی راحتی و خودمانی بودن فضا بسیار اهمیت دارد. برخلاف سبک دکوراسیون مدرن که فضایی به مراتب رسمی‌تر را بوجود می‌آورد، فضای دکوراسیون امروزی (معاصر) احساس صمیمیت بیشتری را به بیننده انتقال می‌دهد. در اصل می‌توان گفت که ما در هر دوره‌ای که باشیم، سلیقه جمعی آن دوره از تاریخ، سبک دکوراسیون امروزی یا معاصر آن دوره را تعریف می‌کند.

سبک دکوراسیون داخلی سنتی خاورمیانه

در میان انواع سبک های دکوراسیون داخلی دکوراسیون سنتی خاورمیانه یکی از منحصر به فردترین دکوراسیون‌ها است. فرش و گلیم ایرانی در آن حرف اول را می‌زند. هیچ دکوراسیون سنتی از خاورمیانه بودن این عناصر کامل نیست. پالت رنگ‌های گرم و تند، همراه با نقش‌های سنتی و اسلامی، اجزای مهم این سبک دکوراسیون هستند.

سبک سنتی خاورمیانه‌ای

پشتی یا تخت با بالشتک‌های طرح سنتی نیز در این دکوراسیون مهم هستند. در دکوراسیون‌های سنتی امروزی از مبلمانی استفاده می‌شود که نقش سنتی لنگ یا گلیم بر روی آن‌ها باشد.

سبک دکوراسیون انتقالی یا ترنزیشنال

سبک انتقالی (Transitional) یکی از سبک‌های محبوب در بین انواع سبک های دکوراسیون داخلی به حساب می‌آید. چرا که این سبک را می‌توان پلی بین طراحی دکوراسیون سنتی و مدرن دانست. سبکی که به نوعی یک تعادل بین سبک سنتی و مدرن را بوجود می‌آورد. در سبک انتقالی ممکن است از مواد استفاده شده در سبک مدرن مانند استیل و یا شیشه استفاده می کنند. در کنار آن‌ها از مبلمان مجلل با پارچه مخملی، همانند سبک سنتی، نیز استفاده شود.

سبک انتقالی

در سبک دکوراسیون انتقالی از پالت رنگی نسبتا خنثی برای ایجاد حس آرامش استفاده می‌شود. این رنگ ها در عین شیک و براق بودن، فضایی صمیمی و خودمانی را نیز بوجود می‌آورد. درباره سبک انتقالی بیشتر بخوانید.

از دست ندهید
انواع پرده در دکوراسیون داخلی را بشناسید

سبک دکوراسیون داخلی مینیمال

سبک مینیمال یکی از سبک‌های پرطرفدار در بین انواع سبک های دکوراسیون داخلی است. این نوع سبک تقریبا همانند سبک مدرن و از آن ساده‌تر است. در سبک مینیمالیست پالت‌های رنگی استفاده شده معمولا خنثی هستند. هیچ یک از لوازم موجود نیز بیش از حد زرق و برق‌دار نیستند. در ضمن سفید یکی از پرکاربردترین رنگ‌ها در دکوراسیون مینیمال است.

سبک مینیمال

یکی دیگر از ویژگی‌های دکوراسیون مینیمال، استفاده از تضاد رنگ‌هاست. سفید در کنار سیاه می‌آید. این ترکیب متضاد رنگ‌ها به این دلیل استفاده می‌شود که فضا بیش از حد خنثی نباشد و نمای بصری متعادلی ایجاد شود.

سبک دکوراسیون فرانسوی

رنگ‌های گرم و ملایم مانند طیف‌هایی از قرمز، زرد، طلایی و استفاده از مصالحی مانند سنگ و آجر از ویژگی‌های برجسته در سبک فرانسوی هستند. در میان انواع سبک های دکوراسیون داخلی این سبک معمولا از ظروف تزئینی چینی و روتختی‌های نسبتا سنگین و ضخیم استفاده می‌شود.

سبک فرانسه

روکش مبل دامن‌دار و پرده‌های بلند نیز از دیگر ویژگی‌های سبک دکوراسیون فرانسوی است. استفاده از فرش در این دکوراسیون اهمیت زیادی دارد. گچ‌بری‌های مجلل بر روی دیوار و سقف نیز از دیگر عناصری هستند که در این سبک استفاده می‌شود.

سبک دکوراسیون داخلی روستیک

سبک دکور روستیک یا همان روستایی معمولا با استفاده از عناصر طبیعی مانند چوب و سنگ، و ایجاد سبکی شبیه به سبک زندگی آرام روستایی، شناخته می‌شود. طراحی داخلی با سبک روستیک، فضایی صادقانه و بی‌تکلف را بوجود آورده و پلی به گذشته ساده و بی‌آلایش ما به حساب می‌آید.

روستیک

واژه روستیک (rustic) به معنای “رنگ و رو رفته” است. به همین دلیل یبینید که لوازمی که در این دکوراسیون استفاده شده‌اند، مانند فلز‌های زنگ زده و چوب‌های پوسیده هستند. البته این لوازم بلا استفاده نیستند و تنها ظاهر آن‌ها این گونه طراحی شده است تا بیننده تصور کند که با لوازمی قدمت‌دار و قدیمی سروکار دارد. این سبک دکوراسیون برای آن‌هایی مناسب است که با نوستالژی‌ها خوش‌اند. با سبک روستیک بعنوان یکی از پرطرفدارترین سبک‌ها بیشتر آشنا شوید.

از دست ندهید
آشنایی با بهترین رنگ برای رستوران از نظر علم روانشناسی + تاثیر رنگ‌ها و طراحی دکوراسیون بر جذب مشتری چیست؟

سبک دکوراسیون بوهمیان

دکوراسیون داخلی به سبک بوهمیان نیز یکی از محبوب‌ترین سبک های دکوراسیون داخلی به حساب می‌‌آید. در این سبک پایبندی خاصی به قوانین وجود نداشته و هر گونه که دوست دارید دکوراسیون منزلتان را طراحی می‌کنید. توجه کنید که بوهمیان که با نام سبک کولی‌وار نیز شناخته می‌شود، به معنی نادیده گرفتن عرف‌ها و قراردادهای معمول نیست؛ بلکه این سبک دقیقا بازتابی از سلیقه شما است. این سبک می‌تواند پر از طرح و رنگ‌های متنوع باشد.

سبک بوهمیان

در میان انواع سبک های دکوراسیون داخلی، سبک بوهمیان از تمام رنگ‌ها در کنار هم استفاده می‌کند. این سبک فضایی دلنشین بوجود آمده می‌آورد. در کنار هم آوردن طرحی سنتی بر روی دیوار روبرویی و تصویری از سیاره زحل که نمایانگر دنیای مدرن است مفهوم کلی این سبک دکوراسیون را به کمال رسانده است.

سبک دکوراسیون داخلی ژاپنی

سبک دکوراسیون ژاپنی ریشه در فرهنگ سنتی کشور ژاپن و مکتب ذِن دارد که از آن برای ایجاد تعادل و هارمونی در فضای داخلی خانه استفاده می شود. بر خلاف دیگر سبک های دکوراسیون، سبک ژاپنی کمتر فضای خانه را با وسایل و دکوریجات چیدمان می کند و بیشتر به روی سکوت و آرامش فضای داخل خانه تمرکز دارد.

سبک دکوراسیون داخلی ژاپنی

در این نوع دکوراسیون هر خط، شکل و وسیله ها با تفکر دقیق و کارایی در داخل خانه قرار داده می شوند و در استفاده از آن ها هیچ گونه افراط و تجمل گرایی دیده نمی شود. همچنین در سبک دکوراسیون ژاپنی، رنگ های خنثی و طبیعی و مواد و مصالح ارگانیک بسیار پر کاربرد می باشند.

از دست ندهید
چگونه اتاق‌ های باریک را عریض‌تر جلوه دهیم؟ + بررسی ترفندهای طراحان داخلی برای گسترش نوری یک فضای کوچک

سبک دکوراسیون داخلی یونان باستان

یکی دیگر از انواع سبک های دکوراسیون داخلی سبک یونانی است. این سبک دکوراسیون نیز مانند سبک دکوراسیون ایران باستان، ‌از عناصری مانند حکاکی‌ها و تندیس‌های مرمرین باستانی بهره می‌گیرد. پالت رنگ‌ها شبیه به سبک ایران باستان است و تقریبا شکوه و عظمت این سبک را تکرار می‌کند. این سبک دکوراسیون داخلی را شاید در برخی از فیلم‌های تاریخی، البته با کمی تغییر در سبک و رنگ، دیده باشید.
تنها تفاوت سبک دکوراسیون یونان باستان با ایران باستان در استفاده از اشکال منحنی در دکوراسیون است. این اشکال احساس پویایی و حرکت را در فضا ایجاد می‌کنند.

سبک دکوراسیون هالیودی

سبک هالیودی یکی از انواع سبک های دکوراسیون داخلی است که در طراحی آن تمایل بسیاری به لوکس و باشکوه بودن وجود دارد. از ویژگی‌های بارز این سبک می‌توان به استفاده از مبلمان با شکوه مخملی و عتیقه‌جات گرانبها اشاره کرد. پالت‌های رنگی استفاده شده در این سبک نیز معمولا رنگ‌هایی خیره کننده مانند بنفش، قرمز و فیروزه‌ای هستند. به راحتی و تنها با رعایت چند نکته می‌توان به دکوراسیون هالیوودی دست پیدا کرد.

هالیوودی

استفاده از عکس بازیگران هالیود برای تزیین دیوارها، مبلمان مجلل، دیوارهای تیره، نورپردازی زیاد و بوجود آوردن فضایی که شما را یاد سینمای هالیوود بیاندازد، از ویژگی های این سبک دکوراسیون هستند.

سبک دکوراسیون داخلی آرت دکو

سبک دکوراسیون داخلی آرت دکو یکی از سبک های برجسته قرن بیست است که فضایی ظریف و پر زرق و برق در خانه به وجود می آورد. این سبک در آن زمان انقلابی در دکوراسیون داخلی بود که از سنگینی و سختی سبک دکوراسیون ویکتوریایی فاصله گرفت. از ویژگی های اساسی سبک دکوراسیون آرت دکو می توان به استفاده از اشکال هندسی مختلف و مواد و مصالح خاص اشاره کرد که به فضای خانه حس مدرن بودن را می دهد.

سبک آرت دکو

همچنین در این سبک لوازم برنجی، نقاشی های جذاب و خوش نما و دکوریجات شیشه ای و آینه ای به وفور دیده می شود.

از دست ندهید
مقایسه دیوارپوش میکروسمنت کاغذ دیواری برای طراحی دیوار اتاق خواب

سخن پایانی

در این پست با تعدادی از سبک های دکوراسیون داخلی آشنا شدیم. قابل ذکر است که این موارد تمام سبک های دکوراسیون داخلی را پوشش نداد. تعداد آنها بسیار بیشتر است. تلاش بر این بود که سبک های رایج تر و خاصّ تر را بشناسید تا بتوانید انتخاب درست‌تری را هنگام انتخاب دکوراسیون خانه خود داشته باشید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

ویژگی‌های طراحی داخلی به سبک کلاسیک چگونه است؟

سبک کلاسیک یکی از زیباترین و قدیمی ترین مدلهای طراحی داخلی محسوب می‌شود. برای این طراحی از گلدان‌های بزرگ و وسایل قدیمی و عتیقه وسایل دکوری، ساعت‌های بزرگ و رنگ‌های طلایی، کرمی روشن و قهوه‌ای استفاده می‌شود.

خصوصیات سبک معاصر کدامند؟

سبک معاصر شامل خطوط صاف و ساده، یک پالت رنگ طبیعی و زندگی پلان آزاد و فرم باز است. همیشه از رنگ هایی مثل خاکستری، کرمی و سفید برای رنگ های پایه استفاده کنید تا اتاق بزرگ تر و روشن تر به نظر برسد.

چگونه داخل ویلا را به سبک مینیمالیست تغییر دهیم؟

سبک شناسی مینیمالیست در طراحی داخلی به این صورت است که هیچ لوازم جانبی تزئینی در دکوراسیون استفاده نمی‌شود، وسایل ساده هستند و رنگ‌های روشن و خنثی به کار می‌رود.

المان‌های مورد تایید در سبک روستیک چیست؟

با در نظر گرفتن فضای بیرونی و ترکیبی از خانه های روستایی و سبک های طراحی داخلی صنعتی، دکوراسیون روستیک بر فضای طبیعی و واقعی مثل چوب خام، سنگ و چرم به همراه تغییرات پیچیده کلی و غیر منتظره تاکید دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا