دکوراسیون آشپزخانه

راهنمای خرید کابینت به صورت جامع

چگونه کابینت آشپزخانه انتخاب کنیم؟ معیارهای یک کابینت خوب چیست؟ آیا برای خرید کابینت راهنمای خریدی وجود دارد؟ چگونه بهترین سبک و رنگ و مدل را انتخاب کنیم؟ جنس کابینت را از چه ورقی انتخاب کنیم؟

اینها متداول ترین سوالاتی هستند که معمولا خریداران کابینت در ذهن خود دارند.

اگر بخواهیم یک راهنمای کامل و جامع برای خرید کابینت تهیه کنیم، باید طوماری بزرگ از باید نبایدها و اصول خرید کابینت را در آن قرار دهیم. اما به طور خلاصه، می‌توان برای پیدا کردن یک شناخت و آگاهی نسبی نسبت به کابینت، اصولی را ذکر کرد. در ادامه با ما همراه باشید، تا یک خرید لذت بخش برای کابینت آشپزخانه خود داشته باشید.

انواع سبک در کابینت آشپزخانه

قبل از هر توضیحی نیاز است که کابینت و انواع آن را بشناسید و بهترین نوع کابینت را با توجه به سلیقه خود انتخاب کنید. کابینت معمولا بر اساس سبک و متریال های مورد استفاده در ساخت، به دسته بندی مختلفی تقسیم می‌شوند.

اما بهترین دسته بندی که تصمیم گیری را برای شما راحت می‌کند، دسته بندی بر اساس سبک‌های طراحی است. کابینت آشپزخانه بر اساس سبک طراحی، در سه دسته‌ی زیر قرار میگیرد:

  • کلاسیک
  • مدرن
  • نئوکلاسیک

سبک‌های کلاسیک و نئوکلاسیک، از متریال‌های ممبران، چوب و روکش چوب و ام‌دی‌اف‌های رنگ پوششی (یا پولی اورتان) ساخته می‌شوند.

در کابینت با سبک مدرن، عمدتا از انواع ام‌دی‌اف آماده در طرح‌های مختلف استفاده می‌شود. پرطرفدارترین نوع کابینت ام دی اف را کابینت هایگلاس براق است.

هنگام خرید کابینت باید نکات زیادی را در نظر بگیرید. رنگ، متریال، یراق آلات، قیمت و … . در ادامه هر کدام از موارد را تشریح کرده و به تفکیک نوع متریال برای هر نوع کابینت راهنمای خرید را آورده‌ایم.

از دست ندهید
نورپردازی محیطی چیست؟ + چگونه باید نورپردازی را در خانه به کار گرفت؟

نکات مهم قبل از خرید کابینت

کابینتی مورد پسند شما قرار می‌گیرد که تمام موارد زیر قبل از خرید در نظر گرفته شده باشد.

رنگ کابینت

در نظر داشته باشید که رنگ کابینت، چند سال یکبار شاید هم هیچوقت تغییر نکند. پس انتخاب رنگ کابینت بسیار مهم و قابل توجه است. رنگ ها حس را به خانه شما می‌آورند و انتخاب رنگ باید به گونه ای باشد که هم با دیگر اجزای دکوراسیون شما همخوانی داشته باشد، هم باعث شود فضای مطلوب تری به آشپزخانه شما حاکم گردد.

اگر در انتخاب رنگ سردرگم شدید، از طراح کابینت خودتان کمک بگیرید.

متریال مورد استفاده در کابینت

منظور از متریال، جنس درب ها، جنس بدنه و کانتر روی کابینت است. هنگام خرید هر قسمت را باید خودتان انتخاب کنید. سعی کنید در انتخاب متریال کابینت، جنس‌های با کیفیت را تهیه کنید، چون قرار است مدت طولانی، مهمان خانه شما باشد. در قسمت هایی مانند، بدنه زیر سینک و کابینت دیواری بالای سینک، بهتر است از ورق های پی وی سی که ضد آب هستند استفاده کنید.

طراحی متناسب با دکوراسیون داخلی

اصول فنی و کارگاهی، یک بخش از کابینت را تشکیل می‌دهد. بخش مهم دیگر، تیم طراحی کابینت کار است. تیم طراحی در خرید همه نوع و سبک کابینت مشترک است. طراحی کابینت در عین سادگی، پیچیدگی هایی دارد که عدم رعایت آنها خروجی نهایی را خراب می‌کند.

از دست ندهید
زیباترین دکوراسیون آشپزخانه در سال 2023

طراحی زیبا و مطابق اصول است که روح را در کابینت‌های شما به جریان می‌اندازد. طراح باید تمام قسمت های خانه را در نظر بگیرد. تمام نکات فنی را یادداشت کند، سلیقه شمارا بپرسد و با توجه به طراحی کلی خانه، اقدام به ارائه طرح کابینت شما کند.

انتخاب یراق آلات و لوازم جانبی

عمده بخش کاربردی کابینت، یراق آلات هستند. تنوع یراق کابینتی، آنقدر زیاد شده است که می‌توانید برای هر فضای خالی، یک یراق کاربردی تهیه کنید و از آن به بهترین نحو استفاده کنید.

اما در این بین، یراق‌های دلفریبی هم هستند که کیفییت چندان مطلوبی ندارند.

قیمت کابینت

قیمت کابینت بر حسب متر طول محاسبه می‌شود. وابسته به متریال مورد استفاده در کابینت شما، قیمت هر متر متفاوت است. قیمت هر یک متر کابینت شامل؛ یک مترکابینت زمینی به ارتفاع 72 و عمق 60، پاخور 14 سانتی متری و یک متر کابینت دیواری، به ارتفاع 70 و عمق 30 سانتی متر است.

معمولا در فاکتور کابینت، قیمت زمینی و دیواری جداگانه محاسبه میگردد. چرا که قیمت هر متر را 60% کابینت زمینی و 40% کابینت دیواری در برمی‌گیرد. در کابینت کلاسیک، قسمت هایی مثل، ستون، سر ستون، تاج و زیر چراغ جداگانه و یراق های مورد استفاده، همگی جداگانه محاسبه می‌شوند.

کابینت مدرن هم به همین روال است، فقط ستون ها، تاج و زیر چراغ در آنها منظور نمی‌شود.

از دست ندهید
انواع سبک کابینت آشپزخانه

استاندارد های ساخت کابینت

ساخت کابینت، یک ادبیات واحد و استاندارد، بین سازندگان ساختمان و کابینت ساز دارد. ارتفاع استاندارد تمام شده برای دسترسی راحت به قسمت های بالایی، 220 سانتی متر است. که ارتفاع 90 سانت را کابینت زمینی، 70 سانت کابینت دیواری و 60 سانت فضای بین کابینتی (فضای استاندارد بین کابینت زمینی و دیواری) را شامل می‌شود.

  • عمق استاندارد تمام شده در کابینت زمینی و کمد ها، 60 سانتی متر و در کابینت هوایی یا دیواری، 30 سانتی متر است.
  • برای ماشین هم ظرفشویی و لباسشویی باید فضایی به اندازه 63 سانتی متر، خالی باشد.
  • قسمت گاز آشپزخانه، با توجه به نوع آن(روکار یا مبله) فضایی بین 80 تا 95 سانتی متر در نظر گرفته می‌شود.

برای فضای یخچال، معمولا ابعاد یخچال ساید بای ساید را در نظر می‌گیرند. ارتفاع 190 سانتی متر عمق 75 و طول 95 سانتی متر.

راهنمای خرید کابینت چوبی

همانطور که در بالا گفتیم، کابینت های چوبی بیشتر در مدل کلاسیک و نئوکلاسیک مورد استفاده قرار می‌گیرند. قیمت این کابینت ها نسبت به تمام مدل های کابینت بالاتر است. آن هم به دلیل گرانی چوب و رنگ هایی که روی چوب استفاده می‌شود است. از طرفی کار کردن با چوب بسیار سخت و زمانبر است.

در خرید کابینت چوبی، نکته های زیر از دیگر نکات اهمیت بیشتری دارند.

کیفیت رنگ و رنگ کار  ماهر

رنگ در کابینت، یکی از مهم ترین فاکتور ها به شمار می‌رود. چراکه اگر کیفیت رنگ نهایی درب ها پایین باشد، کل کابینت و زحمت های تمام تیم را زیر سوال می‌برد. در خرید کابینت چوبی، حتما نمونه های رنگ شده قبلی تولید کننده را ببینید و از کیفیت آن اطمینان حاصل کنید.

از دست ندهید
اصول طراحی و ساخت یک پنتری زیبا و کاربردی

نجار و کابینت ساز

در کابینت های کلاسیک چوبی نقش نجار بسیار پررنگ و با اهمیت است. برای داشتن یک کابینت کلاسیک چوبی با کیفیت، باید یک نجار باکیفیت کار شما را دست بگیرد. در کنار آن کیفیت بدنه و دقیق بودن کابینت کار است که یک خروجی قابل قبول و با کیفیت ارائه می‌دهد.

راهنمای خرید کابینت ممبران

در خرید کابینت ممبران هم باید همان نکات، اکبینت های چوبی را رعایت کرد. با این تفاوت که در کابینت ممبران، چوب و رنگ کار وجود ندارد. به جای رنگ از روکش هایی با طرح و رنگهای مختلف از جنس ممبران استفاده می‌شود. ممبران در واقع نام روکشی است که روی قطعات ام دی اف پرس میگردد.

دلیل خرید کابینت های ممبران، قیمت پایین تر نسبت به کابینت چوبی و رنگ پوششی است. اما پایان کار آنها بسیار متفاوت است و قابل قیاس با کابینت های چوبی نیستند.

برای تهیه کابینت ممبران سعی کنید از شرکت هایی خرید کنید، که کیفیت روکش های خود را در حین و بعد از اجرا برای شما تضمین کند.

راهنمای کابینت ام دی اف

خرید کابینت های ام دی اف پیچیدگی خاصی ندارند. چرا که تمام قسمت های درب ها در دید شما قرار دارند. اما سعی کنید، برای داشتن کیفیت و دوام بالاتر، از خرید کابینت با ورق های متفرقه پرهیز کنید.

از دست ندهید
معرفی انواع جنس کابینت آشپزخانه + بررسی مزایا و معایب آنها

در اینجا نام برخی شرکت هایی که ورق های با کیفیت و مرغوب تولید می‌کنند، را آورده‌ایم. برند های ایرانی فرامید، ویسپان، تیسان، پویا و پانوتک از کیفیت های مطلوبی برخوردار هستند.

ورق های فرامید بسیار مشابه نمونه های خارجی تولید می‌شوند. برند های خارجی ای جی تی، آلویک، سی پلاس، نیمن و ایگر در بازار ایران موجود و بسیار پرطرفدار هستند.

اگر قصد خرید کابینت هایگلاس دارید، پیشنهاد ما انتخاب از بین ورق های خارجی است. چراکه ورق های ایرانی کیفیت پایین تری نسبت به نمونه های خارجی آن دارند.

راهنمای خرید کابینت فلزی

کابینت فلزی، تقریبا از دور رقابت با کابینت های چوبی و ام دی افی کنار رفته‌اند. حتی بسیاری از تولیدکنندگان کابینت فلزی نیز، با توجه به سلیقه بازار، به تولید کابینت های چوب و ام دی اف روی آورده‌اند. سنگینی، دوام پایین و دردسر های تولید کابینت فلزی، دلایلی است که نتوانستند در بازار رقابت با دیگر جنس ها دوام بیاورند.

در کنار تمام موارد بالا، از حرفه‌ای بودن تیم نصب کابینت کار مورد نظر خود، اطمینان کامل پیدا کنید. چرا که اجرای غیر اصولی و نادرست، همه قسمت های کار را زیر سوال می‌برد.

امیدوارم، بعد از خواندن این مقاله، آگاهی نسبی به خرید انواع کابینت پیدا کرده باشید. سعی ما بر این بود که با توجه به ظرفیت مقاله، تمام باید ها و نباید های کابینتی را در آن بگیریم و در این مقاله بگنجانیم.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا